Iako su na tržištu prisutne od pedesetih godina prošlog stoljeća, acid wash jeans ili takozvane špricane traperice vrhunac svoje popularnosti dosegle su u osamdesetima. Tada su dijelile osobe na one koje ih apsolutno obožavaju te one koje ih nikad ne bi odjenule na sebe. Situacija nije ništa drugačija ni danas.

Galerija

Svjetski poznati dizajneri i modne kuće ponovo su počeli koristiti špricani traper u svojim novim kolekcijama, svi od Christiana Diora preko Ralpha Laurenta do Valentina.

Ime nose po efektu koji izbjeljivač stvara na traperu, a modeli variraju od onih s jedva vidljivom promjenom boje do dramatičnih primjeraka čiju je diskoloraciju nemoguće ignorirati.

Špricane traperice iz online trgovina - 4
Reserved, 115 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Špricane traperice itekako se vraćaju u modu, čemu svjedoči i ponuda online trgovina u Hrvatskoj i svijetu. Neobični "uzorak" može se naći na skinny modelima, mom jeansu, boyfriend jeansu, na baloon i vrećastim modelima, pa čak i vječnim trapezicama.

Zavirili smo u online trgovine i pronašli 10 modela špricanih traperica za različite ukuse koje su toliko mekane i komotne da u njima možete provesti dan na omiljenom kauču.

Ankete

(8268) Biste li nosile špricane traperice?

rezultati povratak glasova3424
rezultati

Špricane traperice - 5
Špricani traper dolazi u različitim bojama (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju