Iako su na tržištu prisutne od pedesetih godina prošlog stoljeća, acid wash jeans ili takozvane špricane traperice vrhunac svoje popularnosti dosegle su u osamdesetima. Tada su dijelile osobe na one koje ih apsolutno obožavaju te one koje ih nikad ne bi odjenule na sebe. Situacija nije ništa drugačija ni danas.

Svjetski poznati dizajneri i modne kuće ponovo su počeli koristiti špricani traper u svojim novim kolekcijama, svi od Christiana Diora preko Ralpha Laurenta do Valentina.

Slika nije dostupna Povratak kultnih traperica koje obožavateljice skinny modela uglavnom ne vole

Ime nose po efektu koji izbjeljivač stvara na traperu, a modeli variraju od onih s jedva vidljivom promjenom boje do dramatičnih primjeraka čiju je diskoloraciju nemoguće ignorirati.

Špricane traperice itekako se vraćaju u modu, čemu svjedoči i ponuda online trgovina u Hrvatskoj i svijetu. Neobični "uzorak" može se naći na skinny modelima, mom jeansu, boyfriend jeansu, na baloon i vrećastim modelima, pa čak i vječnim trapezicama.

Slika nije dostupna 10 slavnih dama koje izgledaju kao milijun dolara i u trapericama i večernjoj haljini

Zavirili smo u online trgovine i pronašli 10 modela špricanih traperica za različite ukuse koje su toliko mekane i komotne da u njima možete provesti dan na omiljenom kauču.

Biste li nosile špricane traperice?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju