Iako kalendarski imamo još više od dva tjedna, zima nam je u pravom smislu riječi pokucala na vrata.

 A s hladnim vremenom vadimo iz ormara i naše najmekanije i najdeblje komade odjeće i oblačimo se slojevito i što toplije. Međutim održavanje odjeće tijekom zime nije najjednostavniji zadatak jer se najčešće radi o odjeći napravljenoj od osjetljivih materijala koji zahtijevaju poseban tretman pri pranju. Moramo paziti na temperaturu na kojoj peremo vunene veste, a da ne pričamo o brizi o teškim kaputima i toplim jaknama koje ipak ne možemo samo tako baciti u perilicu rublja. Nakon pranja odjeću je potrebno i ispeglati, a kod osjetljivih tkanina to često nije najjednostavniji zadatak.

S obzirom na to da smo već dobrano ugazili u hladnije zimsko vrijeme odlučili smo vam predstaviti pet praktičnih savjeta kako biste svoje zimske jakne, kapute, vunene veste i ostalu vašu odjeću i odjeću vaših ukućana lako i brzo održavali urednom i čistom.

Na ruke perite vunene i veste od kašmira

Kad se radi o ovim osjetljivim tkaninama uvijek vrijedi isto pravilo, a to je da morate izbjegavati visoke temperature pri pranju. Za najbolji rezultat veste perite „na ruke“ u toploj vodi i nemojte ih sušiti u sušilici rublja. Iako je za neku odjeću od kašmira ili vune naznačeno kako se mogu prati u perilici rublja na posebnim programima, uvijek ćete dobiti bolji rezultat ako ju operete na ruke.

Lako je brinuti o kaputima

Kako bi vaš zimski kaput uvijek savršeno izgledao savjetujemo da pažljivo proučite upute za održavanje koje su navedene na etiketi. Ako se ne pridržavate održavanja i ukoliko se nečistoća zadrži na tkanini, kasnije će vam biti teže je ukloniti. Također, ako nosite sprej za kosu ili parfem, nanesite ih prije nego odjenete kaput kako biste izbjegli mrlje na tkanini.

Dodatno, iako se radi o robusnom komadu odjeće, često se dogodi da se kaputi pri stajanju u ormaru ili nošenju izgužvaju te ih je potrebno izglačati na odgovarajući način. Prije biste možda prvo pomislili na kemijsko čišćenje, međutim sad postoji puno jednostavnije i brže rješenje s jednako efikasnim rezultatima, a to je Philips Steam&Go ručno glačalo. Ono osvježava i glača deblje tkanine koje je inače jako teško izglačati do savršenstva, pa tako u samo nekoliko pokreta možete izglačati nabore na svom kaputu.

Riješite se neželjenih mirisa

Zimska odjeća je dugo stajala na manje dostupnom mjestu u ormarima i kada dođe vrijeme da ju ponovo nosimo potrebno ju je i osvježiti. Osim toga, s obzirom na to da puno ljudi trenutno ima potpuno novu poslovnu i kućnu rutinu, često se dogodi da su poslovne košulje postale dio kućnog outfita i obrnuto, da obavljamo sastanke u mekanim trenirkama. Koji god stilski odabir bio, u te odjevne predmete se često uvuče miris kuhanja ili dima, pa ih je potrebno i češće prati. Međutim, uz pomoć inovacije to nije nužno. Philips Steam&Go ručno glačalo će vam pomoći da osvježite vašu odjeću uz pomoć vruće pare i uklonite sve neželjene mirise, a s obzirom na to da se tim postupkom ubija do 99,9% bakterija možete osvježiti i ponovo nositi odjeću više puta. Odlična vijest!

Pazite kako spremate odjeću u ormar

Posljednje, ali svakako bitno je način na koji spremamo odjeću u ormar. Već smo spomenuli da zimi nosimo deblje, ali osjetljivije tkanine koje se moraju pravilno prati i peglati, ali i pravilno spremati u ormar. Pa tako omiljene veste nemojte objesiti na vješalice kako se ne bi rastegnule, već ih složite tako da imaju dovoljno mjesta, jer nije dobro ni stiskati odjeću, a ukoliko koristite vješalice one moraju biti velike i čvrste.
Vrlo je važno da uredno spremite odjeću, tako da ju možete ponovno nositi, a to je moguće u samo nekoliko pokreta uz Philips ručno glačalo. Sve što trebate je uključiti Philips Steam&Go, čekati manje od minute da se ugrije, objesiti vestu ili suknju na vješalicu i izravnati nabore prije spremanja u ormar. Ovo je idealno rješenje za održavanje higijene odjeće jer ju nakon nošenja lako možete dezinficirati, osvježiti i spremiti za ponovno korištenje.

Uz vrhunsku Philips tehnologiju održavanje zimske odjeće svježom i urednom bit će lak posao.

Za više informacija posjetite Philips.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju