Slavne muškarce iz svijeta filmske industrije najčešće doživljavamo kao zgodna i (za glumu) talentirana lica.

Galerija Harrison Ford Daniel Day-Lewis Aimee Mullins i Rupert Friend +3 Bo Derek i John Corbett

Međutim, neki od tih muškaraca također su i odlični majstori koji u slobodno vrijeme vole zasukati rukave, iz spremišta izvaditi svoju kutiju s alatom i baciti se na "pravi" posao.

Jedan od najpoznatijih primjera vještih slavnih frajera zasigurno je Harrison Ford, koji je na glasu kao odličan stolar i drvodjelja.

Prije Hana Sola, postojao je sjajan stolar Harrison Ford. Evo ga, s ekipom, na dan kada je završio gradnju mog glazbenog studija davne 1970. godine. Hvala ti, Harrisone, neka sila bude s tobom, napisao je prije nekoliko godina na svom profilu na Facebooku slavni glazbenik Sergio Mendes uz fotografiju mladog glumca.

Ulogu Hana Sola u filmskom serijalu Star Wars, koja ga je lansirala među filmske zvijezde, glumac je dobio šest godina nakon nastanke te fotografije.

Moj glavni posao u to vrijeme bilo je drvodjelstvo. Imao sam glumački ugovor sa studijima Columbia i Universal, ali imao sam i kuću koju sam želio renovirati. Zapravo je to bila ruševina od kuće. Investirao sam novac u potreban alat, ali nisam imao novca za materijal pa sam shvatio da je gluma dobar način dodatne zarade, kazao je jednom prilikom Harrison, koji nikada nije zaboravio na svoju prvu ljubav te se i danas bavi drvodjelstvom.

Daniel Day-Lewis Daniel Day-Lewis (Foto: Getty Images)

Tom pozivu možda će se vratiti legendarni britanski glumac Daniel Day-Lewis. Slavni oskarovac prije dvije godine najavio je odlazak u glumačku mirovinu i mnogi su se tada zapitali što će glumac raditi s toliko slobodnog vremena.

O njegovim interesima i omiljenim aktivnostima malo se zna, ali njegovi prijatelji svojevremeno su otkrili da voli izrađivati namještaj. Uoči početka glumačke karijere Daniel je neko vrijeme proveo radeći na raznim gradilištima, a prije nego što ga je kazalište uvuklo u svoje ruke, prijavio se za praksu u jednoj radionici namještaja.

Da, spretan sam. Dajte mi pojas s alatom i znat ću što treba s tim. Drvodjelstvo je nešto što me odmah privuklo, čim sam shvatio da sam dobar s rukama i da mogu izrađivati stvari. Oduvijek sam to volio. Sjećam se jedne situacije kada je moj srednji sin na radiju čuo nekoga kako govori da u slobodno vrijeme izrađujem stolice. Odmah me zamislio kako negdje otvaram trgovinu ‘Danove stolice' i šmirglam pred ulazom, našalio se glumac u jednom intervjuu.

Rupert Friend i Aimee Mullins zajedno su 10 godina Slavni glumac zaljubio se u ženu bez nogu i pokazao što je to prava ljubav

Sarah Jessica Parker i John Corbett John Corbett: Dvije uloge zbog kojih smo se nepovratno zaljubili u šarmantnog glumca

Svoj alat kod kuće iz ruku ne ispušta ni glumac Rupert Friend. Tijekom studija sam živjela s hrpom frajera, ali bila sam jedina s kutijom za alat. To je jedna od stvari koja je povezala Ruperta i mene. Kupio je stan u istočnom Londonu i sve je sam uredio. Postavio je cijevi i drveni pod. Pronašao je staru crkvu na sjeveru Engleske koja je trebala biti srušena i kupio njihove podove tako da sada doslovno hodamo na stotinama godina. Toliko je sretan kad radi s drvetom. Sada želimo naučiti žbukati, kazala je njegova supruga Aimee Mullins.

Glumac Mark Harmon svoju ljubav prema drvodjelstvu unio je u lik Leroya Jethroa Gibbsa, kojeg tumači u seriji "NCIS". Gibbsov je hobi izrađivanje brodova, a Mark je priznao da njegove vještine ipak još uvijek nisu dovoljno dobre za takav pothvat.

Baš kao i Harrison Ford, Mark je na početku karijere radio kao stolar: Volio sam provoditi vikende u radionici svog tate. Kasnije, kad sam već postao glumac, bavio sam se i postavljanjem krovova kako bih zaradio novac. Ali drvo i namještaj oduvijek su me više zanimali. Volim vidjeti završni dugovječni proizvod.

John je od 2002. godine u vezi s Bo Derek Bo Derek i John Corbett (Foto: Getty Images)

John Corbett, ljubiteljicama serije "Seks i grad" najpoznatiji kao neodoljivi Aidan Shaw, živi na ranču s partnericom Bo Derek. Par tamo uživa sa svojim psima, pet konja i magarcem, a razne popravke kakvih na ranču ima svakodnevno John odrađuje sam.

U galeriji pogledajte slavne muškarce koji znaju baratati svojim alatom.

John je od 2002. godine u vezi s Bo Derek Bo Derek i John Corbett (Foto: Getty Images)

POGLEDAJTE I:

Nema im ravnih: Slavni Francuzi koji su doktorirali umijeće zavođenja Vincent Cassel i Monica Bellucci Jean-Paul Belmondo Jean-Paul Belmondo i Ursula Andress +7 Jean Gabin

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju