Pravilo 80/20 nije dijeta, već promjena životnih navika koja rezultira trajnim gubitkom kilograma. Uz njegovu se primjenu vrlo lako uči o uravnoteženoj prehrani i umjerenosti, a može se primijeniti i na vježbanje.

Pravilo 80/20 znači da ćete i dalje, bez grižnje savjesti moći uživati u večeri ili piću s prijateljima, a pojam uživanja u hrani ostat će vam itekako poznat.

Za još bolje rezultate, 'štedite' kalorije kroz tjedan i čvrsto se držite plana, a kako i priliči, za vikend si 'dajte oduška.

Stvar je poprilično jednostavna - 80 posto vremena jedite zdravo, a u 20 posto vremena priuštite si omiljeno jelo, slasticu, piće... I ne morate se previše zabrinjavati matematikom.

Ako, na primjer, pojedete tri zdrava obroka u danu, onda su tri nezdrava vaših 20 posto za taj tjedan ili ako u danu pojedete pet malih obroka, onda u tjednu možete pojesti sedam malih poslastica.

Žena hoda Pet do osam kilograma lakši: Jednostavan plan hodanja za gubitak jednog konfekcijskog broja

Slika nije dostupna Njam, kikiriki i čokolada! Kolač bez pečenja koji će vas oboriti s nogu

Za još bolje rezultate, "štedite" kalorije kroz tjedan i čvrsto se držite plana, a kako i priliči, za vikend si "dajte oduška". A isto pravilo možete primjeniti i na vježbanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju