Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Njam, kikiriki i čokolada! Kolač bez pečenja koji će vas oboriti s nogu

25-06-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako pripadate klubu obožavatelja kikirikija i čokolade, ne treba vas previše uvjeravati da isprobate ovaj kolač. Bonus je to što za ovaj recept pećnicu ne morate paliti jer je u pitanju ukusan kolač koji se ne peče.

SASTOJCI ZA BAZU:

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

- 130 g kokosovog brašna
- 80 g glatkog kikiriki-maslaca
- 80 g oguljenog nezasoljenog kikirikija
- 50 g kakaa
- 4 jušne žlice meda
- 1 jušna žlica vode

SASTOJCI ZA KREMU:

- 200 g glatkog kikiriki-maslaca
- 70 g klasičnog mliječnog maslaca
- 70 g meda
- prstohvat soli

SASTOJCI ZA GLAZURU:

- 100 g tamne čokolade
- 1 jušna žlica glatkog kikiriki-maslaca
- 1 jušna žlica mliječnog maslaca
- 1 jušna žlica meda

Bijeli kolač bez pečenja Bez paljenja pećnice: Recept za bijeli kolač koji i sladoled baca u drugi plan

Lagani kolač s višnjama i pudingom Lagani kolač s višnjama i pudingom koji sladi i osvježava

PRIPREMA:

1. Započnite s pripremom baze. U sjeckalici ili blenderu obradite sve sastojke za bazu. Blendajte sve dok ne dobijete gustu i ljepljivu smjesu. Ako vam s učini da je smjesa previše suha, dodajte još malo meda, a ako je previše vlažna dodajte malo kokosovog brašna.

2. U manji protvan pravokutnog ili kvadratnog oblika (može i okrugli ako želite napraviti tortu) prebacite smjesu i dobro je utisnite na dno protvana. Stavite ga u hladnjak dok pripremate kremu.

Kinder Bueno kolač Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče

3. U posudu stavite sve sastojke za kremu i miksajte oko 2-3 minute dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Imajte na umu da mliječni maslac mora biti sobne temperature pa ga pola sata prije miksanja izvadite iz hladnjaka i pripremite. Gotovu kremu prelijte preko ohlađene baze pa sve vratite u hladnjak na sat vremena.

4. Nakon hlađenja krenite s pripremom glazure. U zdjelu stavite maslac, čokoladu i med pa rastopite na laganoj vatri. Kada su sastojci otopljeni i kada ih žlicom sjedinite, dodajte žlicu kikiriki-maslaca i sve dobro promiješajte pa prelijte preko kolača. Vratite u hladnjak i prije posluživanja hladite 3-4 sata.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još