Ukras od Jadrana, tako nazivaju predivnu Korčulu, a već prvim pogledom na ljepote netaknutog kraja, shvatimo da uopće ne pretjeruju.

Galerija Otočić Badija Otočić Badija Otočić Badija +1 Otočić Badija

Dom Marka Pola poseban je po mnogočemu, a netaknuta priroda i povijesne znamenitosti navest će vas da se iznova vraćate kako biste istražili svaki centimetar ovog predivnog otoka.

Ako vas put odvede na Korčulu, možete sjesti na taksi brod i zaputiti se na čarobno putovanje do minijaturne Badije.

Nenaseljeni otočić nalazi se u istočnom dijelu Pelješkog kanala i najveći je od 19 otočića i hridi toga kraja. Kako bi se mogao nazvati otokom trebao bi imati najmanje jedan kilometar četvorni, a njegova je površina tek 0,97.

Otočić Badija Otočić Badija (Foto: Getty Images)

Osim impozantnog franjevačkog samostana čija arhitektura ostavlja bez daha, najljepše ljetne melodije koju stvaraju cvrčci, tirkiznog mora i mediteranskog šarma koji se može osjetiti samo na otocima, Badija je posebna jer goste ondje dočekuje sasvim drugačija ekipa – umiljati jeleni lopatari koji su toliko pitomi da će vam jesti iz ruke.

Na ovom je mjestu moguće napraviti najljepše ljetne fotografije, a savršeno je za obitelji s djecom te sve zaljubljenike u mir. Ako niste jedni od onih kojima je savršeni godišnji razvikana ljetna destinacija, onda ćete na Badiji zaista uživati.

S obzirom na njegovu veličinu, moguće ga je cijeloga obići pješice. Ondje možete hodati kroz borovu šumu i udisati svježi zrak, ili odmarati na jednoj od plaža koja će se svidjeti i velikima i malima.

Komadići raja koji nisu prometni, savršen su izbor za roditelje s malom djecom. Dok ležite na plaži i upijate zrake sunca, klinci mogu opušteno trčati i igrati se s jelenima.

Plažu na Pelješcu uspoređuju s Karibima, a njezino nam ime sve govori Plaža Divna na Pelješcu Plaža Divna na Pelješcu Plaža Divna na Pelješcu +2 Plaža Divna na Pelješcu

More, kamene građevine i jeleni koji opušteno šetaju oko vas – prizor su koji će svaki profil na Instagramu učiniti baš posebnim.

Otočić Badija Na otičiću opušteno hodaju jeleni lopatari (Foto: Davor Puklavec/Pixsell)

Obilje hlada, besplatni roštilj i neopisivi mir: Čarobno mjesto na Pagu koje skriva predivnu pješčanu plažu Bošana, Otok Pag - 8 Bošana, Otok Pag Bošana, Otok Pag - 3 +11 Bošana, Otok Pag - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju