Samo 10 do 15 posto svjetske populacije čine ljevaci, a među muškarcima ima dvaput više ljevaka nego među ženama. Ljevaci su po mnogočemu posebni, no znate li koja je najveća prednost ljevaka nad dešnjacima?

Albert Einstein i Charles Darwin neki su od najslavnijih ljevaka, a ova dvojac poznata je i po svojoj visokoj inteligenciji.

To i ne čudi jer jedna studija pokazala je da je više ljevaka nego dešnjaka s kvocijentom inteligencije višim od 140.

'Smatra se da su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom zbog toga jer njihov mozak funkcionira brže'

Inteligentnost im omogućava neke prednosti nad dešnjacima, a najvećom prednošću smatra se njihova sposobnost da rade nekoliko stvari odjednom.

Naravno da i dešnjaci mogu biti dobri u multitaskingu i neki su u tome i uspješni, no ljevaci su u obavljanju više zadataka odjednom uspješniji.

Jedno istraživanje ponudilo je rješenje zbog čega su ljevaci bolji od dešnjaka u obavljanju više stvari odjednom prema kojem je 'tajna' u tome da mozak ljevaka funkcionira brže zbog čega se lakše snalaze među mnoštvom informacija. Pročitajte i 5 najvećih mitova o ljevacima u koje ne trebate vjerovati.

Druga studija je pak pokazala i da su ljevaci, zbog svoje sposobnosti multitaskinga, bolji u igranju video igara.

Doznajte i koja je to najveća prednost koju ljudi sa smeđim očima imaju nad plavookima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju