Boravak na moru idealna je prilika za uvođenje određenih promjena u svakodnevnim aktivnostima. Između ostalog, ako volite hodati, sada je idealno vrijeme da uobičajenu rutinu zamijenite šetnjama u moru koje će dodatno poboljšati vašu kondiciju.

Ova vježba niskog intenziteta idealna je za one dane kada ste možda preumorni za plivanje, ali biste htjeli iskoristiti more i sve što ono pruža. Hodati možete i u bazenu.

Za koju god opciju se odlučite sebi ćete osigurati odličan kardio trening koji će vam pomoći u sagorijevanju kalorija, a istovremeno će imati povoljan utjecaj na mnoge mišićne skupine.

PREDNOSTI HODANJA U VODI

Voda je mnogo gušća od zraka pa vježbe u moru zahtijevaju više napora od istih vježbi na kopnu.

Otpor prilikom hodanja u vodi omogućuje vam da izazovete i ojačate mišiće na načine na koje možda ne biste mogli s kopnenom rutinom. Također, hodanje u moru pomaže vam da sagorite više kalorija što može pomoći i u mršavljenju.

S obzirom na to da se radi o vježbi niskog intenziteta, hodanje u vodi je nježnije za vaše kosti i zglobove pa je sigurna opcija i za osobe sa stanjima poput primjerice artrtitisa ili osteoporoze.

Vježbanje u vodi I pet minuta djeluje: Tri lagane vježbe u vodi za vitak struk i čvrstu stražnjicu

Zbog činjenice da ne stvara pritisak na tijelo, hodanje u moru može biti dobra vježba i za trudnice, osobe koje se oporavljaju od ozljeda, starije osobe i za sve one kojima je tjelesna aktivnost nešto novo u životu.

Studija provedena 2015. godine otkrila je i da hodanje u vodi može povećati broj otkucaja srca više nego hodanje na kopnu što može biti dobro za srce i pluća.

Tampone najviše koristimo tijekom ljeta Tamponi i plivanje: Sedam pravila za bezbrižno uživanje na plaži i bazenu

Još jedna studija pokazala je da hodanje u vodi može pomoći u snižavanju krvnog tlaka, posebno kod osoba koje tek počinju vježbati.

Na početku hodajte u vodi koja je približno u razini vašeg struka. Usredotočite se na pravilnu formu, odnosno pazite da su vam leđa ravna, ramena natrag, brada podignuta i da gledate ravno naprijed.

Dok hodate trudite se držati torzo uspravnim, bez previše naginjanja na bilo koju stranu. Kada se naviknete na hodanje u ovakvim uvjetima možete se preseliti i u veću dubinu i postenemo povećavati brzinu.

Plivanje Bez puno muke! Pet super promjena koje se događaju u tijelu dok plivamo

Naravno, sigurni smo da će razni stilovi plivanja biti izbor većine ljudi, ali prije izlaska iz mora uvijek možete obaviti i kratku šetnjicu i učiniti dodatno dobro djelo za vaše tijelo i zdravlje. Šetnja može biti opcija i uz one ugodne razgovore koje svi volimo voditi u plićaku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju