Crna komedija "Bog masakra" u režiji Lee Anastazije Fleger izvodi se na sceni Zvonimira Rogoza u Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin

Predstava pod nazivom "Bog masakra" Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu izvodi se na sceni Zvonimira Rogoza. Riječ je o crnoj komediji francuske spisateljice Yasmine Reza u režiji Lee Anastazije Fleger.

Ona govori o dva nadasve pristojna bračna para koja se nalaze zajedno kako bi riješili sukob između sinova. Susret se pretvara u pravu ironiju.

Naime, prilikom njega roditelji otkrivaju svoje maske iza kojih se kriju zapravo isfrustrirane individue uklopljene u kalupe. Postavlja se pitanje tko je problematičan i agresivan djeca ili roditelji?

Bog masakra je komad skidanja maski.

Bog masakra je komad skidanja maski. Roditelji su isfrustrirane individue, nesretne, uklopljene u formu, kalupe u kojima se ne snalaze. Roditeljstvo je samo forma. Forma koja prekriva život u laži samom sebi. Laži kako se ne bi priznalo postojanje života bez životnog sadržaja, sa neostvarenim životnim ambicijama. Roditeljstvo je nezgodna pojava, ističe se u najavi predstave.

U kazališnom komadu glume Roberta Plemića, Sunčana Zelenika Konjević, Irena Tereza Prpić i Marinka Prge.

Predstava je na repertoaru kazališta HNK Varaždin u četvrtak 5. 4. u 20 sati. U prilogu možete pogledati najavu "Bog masakra".

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju