Kazališna radionica "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" iz Slavonskog Broda koja djeluje unutar Kazališno-koncertna dvorane istoga imena odlučila je ove godine po prvi put uprizoriti bajku naše proslavljene spisateljice

Poznata bajka "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica" naše najpoznatije spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić upriličena je u predstavu zahvaljujući kazališnoj radionici "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić" iz Slavonskog Broda.

Predstavu je režirao Mario Kovač, koreografiju potpisuje Branko Banković, a za kostime i scenske rekvizite se pobrinula Nikolina Miletić.

Cilj radionice je poticati zanimanje djece i mladeži za kazalište, razvijati njihove kreativne i umne sposobnosti te njegovati senzibilitet za sveukupnu umjetnost, a ponajprije za književno stvaralaštvo naše spisateljice, ističu iz Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić Mažuranić.

Priča o bratu Jaglencu i sestri Rutvici nalazi se u njezinoj slavnoj zbirci Priče iz davnine.

Priča o bratu Jaglencu i sestri Rutvici nalazi se u njezinoj slavnoj zbirci Priče iz davnine, a kao i ostala njezina djela nosi i snažnu moralnu pouku. Ljubav pobjeđuje sve, al se za nju treba boriti svim silama.

U njoj se opisuje odnos između brata Jaglenca, sestre Rutvice te majke i sina i njihova neizmjerna ljubav.

Ovogodišnju predstavu izvodi oko 60 polaznika kazališne radionice među kojima su učenici brodskih osnovnih škola, Studio za klasični i suvremeni ples "Brodski leptirići" i Plesna skupina "Sinovi" i troje odraslih glumaca.

Premijera tople bajke o neiskvarenosti, čistoći srca i nevinosti je u nedjelju 15. travnja s početkom u 18 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić.
Predstava \ Ovogodišnju predstavu izvodi oko 60 polaznika kazališne radionice Foto: PR

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju