Predstava "Dobri čovjek Bažulek" nastala je u koprodukciji kazališta KNAP iz Zagreba i Zorin doma iz Karlovca. Priča je to o malom hrvatskom čovjeku koji živi po pravilima društva i čini sve što mu autoriteti nalažu sve do trenutka dok ne upadne u neočekivani vrtlog korupcijske mašinerije

"Dobri čovjek Bažulek" naziv je dramske predstave nastale u koprodukciji kazališta KNAP iz Zagreba i Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Redatelj Georgij Paro i autor Nino Škrabe ispričali su kazališnu priču u kojoj se može svatko pronaći.

Predstava "Dobri čovjek Bažulek" nastala je koprodukcijom dva kazališta.

Naime, priča je to o malom hrvatskom čovjeku koji živi mirnim životom po pravilima sve dok ne upadne u žrvanj pravno-korupcijske mašinerije.

Bažulek nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanja, izdaju ga i najbliži prijatelji te na kraju shvaća da mogućnost oslobađanja leži u njemu samom. Strukture svijeta su samo fasada, a sloboda je uvijek ponuđen izbor. Za slobodu je potrebna hrabrost, osvještenje i odbacivanje nametnutih konvencija. Ako vlast, bilo koje vrste, nešto ne može podnijeti, jer na to nema odgovora, onda su to dobrota, iskrenost i osmijeh, ističe se u najavi predstave.

Bažuleka utjelovljuje Mladen Vasary, a u predstavi još glume Ana-Marija Percaić, Iva Šimić, Giulio Settimo i Nino Pavleković.

Predstava je na repertoaru Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu u subotu, 14. 4 2018. godine u 20 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju