U režiji Dražena Ferenčine prema djelu znamenitog ruskog i svjetskog pisca Nikolaja Gogolja nastala je predstava kazališta Komedija "Revizor"

"Revizor" je naziv društvene komedije nastale prema djelu ruskog i svjetskog pisca Nikolaja Gogolja.

Nastala je u režiji Dražena Ferenčine, a bavi se ljudskim naravima i iskrivljenim vrijednostima. Ismijavanje društvenog stanja i ljudske naravi predložak je koji je uzet iz društva carske Rusije u prvoj polovini 19. stoljeća, a aktualan je i danas.

Radnja se odvija u dalekoj provinciji u kojoj vlada nered i korupcija.

U Revizoru sam nakanio skupiti na jednu hrpu sve ružno u Rusiji koje sam tada poznavao, sve nepravde koje se čine na onim mjestima i u onim prilikama u kojima se od čovjeka traži najviše pravednosti i u isti se mah svemu narugati, istakao je Gogolj u svojoj knjizi.

Radnja se odvija u dalekoj provinciji u kojoj vladaju nered i korupcija. U njoj se jednog dana pojavljuje Hlestakov, kicoš i besposlenjak kojeg zbog straha i gluposti lokalni mještani zamjenjuju za državnog revizora.

Konstantni nesporazumi koji su nastali iz ljudskog straha da se ne otkriju grijesi društva kao što su korupcija, zlouporaba položaja i mito, stvaraju pravu pomutnju među preplašenim činovnicima.

Redatelj Dražen Ferenčina pokušao je pokazati kako naša stvarnost gotovo uopće ne odudara od tadašnje ruske provincije.

U predstavi igraju Filip Jurčić, Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ana Magud, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Vanja Ćirić, Ivan Magud, Ljubo Zečević , Dražen Bratulić te Marija Borić.

Predstava je na repertoaru kazališta Komedija 12.4. 2018. godine u 19:30 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju