U Kino klubu Grič 19. prosinca u 20 sati na rasporedu je svečana premijera predstave "Štefica Cvek u raljama života" u organizaciji Binocular teatra.

Galerija Premijera predstave je 19. prosinca u Kino klubu Grič Prva izvedba predstave je 20. prosinca U predstavi glume Ana-Marija Vrdoljak, Natalija Đorđević i Ranko Zidarić +2 Već sada možete kupiti karte za predstavu

Evergreen suvremene hrvatske književnosti "Štefica Cvek u raljama života" duhoviti je roman Dubravke Ugrešić o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.

Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepljuge ostaje kod kuće sakupljati grašak.

Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati "kao žena".

Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom?

Predstavu potpisuje Borna Armanini, dok Šteficu Cvek u predstavi glumi Natalija Đorđević. Ranko Zidarić je Trokrilni, Intelektualac i Mister Frndić, a tetu iz Bosanke Krupe i Anušku igra Ana-Marija Vrdoljak.

Prva izvedba predstave, nakon svečane premijere, bit će 20. prosinca u 20 sati u Kino klubu Grič, a ulaznice možete kupiti OVDJE.

Premijera predstave je 19. prosinca u Kino klubu Grič Premijera predstave je 19. prosinca u Kino klubu Grič Foto: Dinko Čvorić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju