Kazališno djelo "Važno je zvati se Ernest" je na repertoaru karlovačke kazališne kuće Zorin dom, a napisana je na temelju teksta Oscara Wildea u režiji Maria Kovača

Predstavu Gradskog kazališta Zorin dom "Važno je zvati se Ernest" režirao je Mario Kovač. Komedija je utemeljena na tekstu Oscara Wildea.

Ovoga puta redatelj je odlučio radnju smjestiti u Karlovac i Generalski stol, tridesetih godina dvadesetog stoljeća.

U dinamičnoj i razigranoj režiji punoj Wildeovih duhovitih dosjetki o muško-ženskim odnosima, svijetu, životu raspliče se i zapliče radnja.

Predstava je puna Wildeovih duhovitih dosjetki o muško-ženskim odnosima, svijetu i životu.

Ne znajući jedan za drugoga, prijatelji Ivan i Otokar stvaraju dvostruke identitete koji im omogućuju odmak od okoline, poigravanje društvenim konvencijama, slobodu i – zabavu. Možda bi sve to prošlo nezapaženo da obojica ne uzimaju ime Ernest, koje zbog značenja, postaje jedan od glavnih razloga naklonosti djevojaka u koje se zaljubljuju. I sve bi to možda prošlo uz manje zapleta i nesporazuma da tu nije i pitanje davno nestalog djeteta, jedna stara ručna torba, tabakera s posvetom, stroga teta i guvernanta tajanstvene prošlosti, ističu iz kazališta Zorin dom.

Uloge tumače glumci Peđa i Vanja Gvozdić, Barbara Rocco, Giulio Settimo, Katarina Baban, Katarina Strahinić, Petra Cicvarić i Nino Pavleković.

Predstava "Važno je zvati se Ernest" je na repertoaru karlovačkog kazališta Zorin dom u subotu 7.4.2018. godine u 20 sati.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju