Sezona prehlade je već odavno počela, a simptomi poput grlobolje, glavobolje, šmrcanja pa čak i povišene temperature mogu biti vrlo neugodni. Ako ste i vi 'uhvatili' prehladu, donosimo 3 savjeta uz koje ćete se najbrže oporaviti i vratiti u normalu

  1. Dovoljno sna
Istraživanje je potvrdilo kako nedovoljno sna uzrokuje pad imuniteta, zbog čega tijelo nije dovoljno jako da se bori protiv prehlade te zbog toga imate 4 puta više šanse da se razbolite.

Ako osjetite simptome viroze pokušajte si u sljedećih nekoliko dana osigurati minimalno 7 sati sna. Na taj način tijelo vraća snagu i brže se oporavlja.

2. Probiotik je spas

Tijekom prehlade tijelo je izloženo brojnim promjenama koje mogu poremetiti njegov normalan rad. To se odnosi i na sluznicu koja je oštećena, što prvo osjetimo na sinusima u obliku curenja nosa, teškog disanja kroz nos, ali i glavobolje.

Probiotici su prepuni dobrih bakterija koje jačaju imunitet i ptiću normalan rad sluznice cijelog tijela. Ako ste se prehladili, svako jutro popijte jedan probiotik, sve dok simptomi ne nestanu u potpunosti.

3. Pojačan unos cinka
Osim vitamina C, koji je izvrstan saveznik u borbi protiv prehlade, dokazano je kako i povećan unos cinka tijelu pomaže da se brže oporavi od bolesti te značajno skraćuje trajanje prehlade.

Istraživanje je potvrdilo kako uz unos doze od 75 miligrama cinka dnevno tijelo se može obraniti i oporaviti od viroze čak 40 posto brže.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju