U Sesvetskom Kraljevcu, u Ulici Ivice Perića na broju 21 nalazi se najslađe okićena zgrada. Susjedi su se skupili i za Božić okitili svoju zgradu, koja tako uređena oduševljava i djecu i odrasle. Začetnica te genijalne ideje jest Danijela Herceg, koja se bavi izradom balon dekoracija koje su sada zavladale njihovom zgradom.

Galerija Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 12 Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 9 Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 3 +10 Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu

Danijela Herceg iz Sesvetskog Kraljevca svake je godine, da razveseli svoje i mališane iz ulaza, slagala božićne figure i tako je sve počelo.

S obzirom na to da imam odlične susjede u cijelom ulazu, posljednje tri godine uključila sam i njih i sada zajedničkim snagama odraslih i djece uređujemo. Radi nas i naših mališana prvenstveno uređujemo jer je užitak gledati koliko su veseli dok se druže, zajedno kite i slikaju, a upravo to je onaj blagdanski duh koji želimo, govori nam Danijela Herceg.

Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 13 Na svakom katu zgrade u Sesvetskom Kraljevcu čeka novo iznenađenje (Foto: Privatne fotografije)

Njihova zgrada u Sesvetskom Kraljevcu, u naselju Iver, ima tri kata, a za Božić uređuju sve katove, dajući prizemlju malo više pažnje zbog većeg prostora. Većina ukrasa su balon dekoracije jer se figurama djeca jako vesele, ali ima i jako puno ukrasa (kuglica, mašnica, girlandi) koji su nekada krasili domove stanara zgrade, a sada krase njihov ulaz.

Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 7 Kamin od stiropora ručni je rad muških snaga njihovog ulaz (Foto: Privatne fotografije)

Volimo maksimalno iskoristiti ukrase koje imamo ili, još bolje, napraviti ih sami. Kamin od stiropora također je ručni rad muških snaga našeg ulaza. Nemamo određeni stil uređenja, vodimo se time da se sviđa djeci, da je veselo, šareno i blagdanski, kaže Danijela. Nemaju neko određeno vrijeme kada počinju uređivati, sve je stvar dogovora i vremena kako se uspiju organizirati, ali do sredine prosinca bude sve okićeno. Skidanje ukrasa također nema određeno vrijeme pa je tako prošle godine ulaz bio uređen sve do veljače.

Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 14 Zgrada ima tri kata i svaki je okićen (Foto: Privatne fotografije)

Uživamo u ukrasima dokle želimo i onda se isto tako organiziramo i djeca skupa s nama skidaju i pospremaju ukrase do idućih blagdana, dodaje. Tako slatko okićena zgrada izaziva oduševljenje i stanara susjednih zgrada, kao i posjetitelja. Već ih dosta zna da mogu doći pa ondje poslikati svoju dječicu za božićne uspomene.

Reakcije dječice i njihovih roditelja koji prvi put uđu u naš ulaz zaista odaju dojam kao da su ušli u nekakvu bajku u kojoj ih na svakom katu čeka novo iznenađenje, ističe Danijela pa nam otkriva što za njezine susjedu i nju znači božićno kićenje zgrade u kojoj žive.

O njima se pričalo: 12 vaših stanova i kuća koji su nas oduševili u 2022. godini Božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega Stan Vanje Šego u Čitluku - 6 Renovacija kupaonice stare više od 30 godina u stanu u Makarskoj. - 7 +9 Mihaela Afrić s obitelji se iz Opatije preselila u Irsku i ondje uredila topli i šarmantni dom - 8

Božić i ovakvo uređenje zaista u nama izaziva sreću i radost jer nas potiče da budemo bolji, veseliji, solidarniji i u krajnjem slučaju sretniji ljudi. U ova siva vremena puna negativnosti kada se ljudi jako izoliraju jedni od drugih divno je imati susjede, točnije prijatelje s kojima možeš uživati u uređenju, a nakon svega još i sjesti i popiti kavu dok se djeca igraju i uživaju u ukrasima. Cilj nam je svakako potaknuti i druge da daju priliku svojim susjedima i možda naprave nešto slično, kaže nam jedna od stanarki najslađe okićene zgrade u Sesvetskom Kraljevcu i šire.

Preslatko okićena zgrada u Sesvetskom Kraljevcu - 9 Susjedi su se skupili i za Božić okitili svoju zgradu koja tako uređena oduševljava i djecu i odrasle (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju