Anita Volar iz rodnog Slavonskog Broda prije 13 godina preselila se u Zagreb. Nakon završenog fakulteta provela je nekoliko godina u Americi i Njemačkoj. Na kraju je shvatila da joj je najljepše u Zagrebu. Prije četiri godine vratila se u Hrvatsku, a skoro dvije godine tražila je odgovarajući stan.

Galerija Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 9 Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 14 Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 16 +12 Kupaonica je prije preuređenja bila stara i pretrpana

Zašto kupnja, a ne najam? Jer za isti mjesečni iznos koji bih plaćala, radije bih ulagala u svoj stan. Konačno je presudio ovaj bombončić u Sesvetama koji je imao sve što sam si zacrtala. Cijeli život sam živjela u kući i ovo je bila velika odluka, da kupim manji stančić. Nikako nisam htjela kupiti 'krletku' bez balkona i to je bio jedan od najvažnijih uvjeta kod kupnje stana, govori Anita Volar.

Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 11 Kupaonica nakon preuređenja izgleda prekrasno i blista (Foto: Privatne fotografije)

U uređenju Anitina doma drvo se provlači kroz cijeli stan i prostoru daje toplinu. Tako je i kupaonica uređena u elegantnoj kombinaciji drveta i crne boje.

S obzirom na to da smo dečko i ja stan uređivali za nas, htjeli smo da zrači toplinom i da se vi osjećaju lijepo i dobro došlo u njemu, dodaje Anita kojoj je poseban izazov bila kompletna renovacija stare i pretrpane kupaonice. Na prvu si nikako nije mogla vizualizirati kako bi izgledala kupaonica nakon preuređenja.

Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 14 Kupaonica je uređena u elegantnoj kombinaciji drveta i crne boje (Foto: Privatne fotografije)

Tada smo dečko i ja razgovarali i on mi je proširio vidike. Znali smo da se mora kompletno sve renovirati i na to smo bili spremni. Uvelike je olakšavajuće bilo to što sam od početka znala da će mi svi radovi vezani uz keramiku biti poklon za useljenje od tete i tetka.

Nažalost, majstore nismo mogli naći jer je bilo vrijeme Božića i Nove godine te smo se tako, uz pomoć tetka, dečko i ja odlučili preurediti apsolutno sve sami i izraditi sve što smo mogli, jer su dimenzije ormarića bile nestandardne. Do neba sam im zahvalna na trudu i radu koji su nesebično uložili, ispričala nam je Anita.

U glavi je imala viziju crne kupaonice pa je tako u izbor ušla i crna stijena walk-in tuša.

Čitala je recenzije ljudi koji već imaju crnu stijenu i crne lojtre za grijanje i kako ih održavaju, a tu je bilo svega. No, nije se htjela voditi za drugima, znala je da ju svakako mora čistiti i održavati.

Jednom mjesečno stijenu detaljno očistim, no nastojimo svaki put nakon tuširanja povući brisačem za staklo da se posuši, kaže. Kupaonica je jako mala, ali ima dovoljno prostora za sve. Anita je dugo vagala bi li kadu ili walk-in tuš, jer je veliki ljubitelj kade, no uzela je u obzir ono što bi dugoročno bilo praktičnije i tako je presudio walk-in tuš. Najvažnije joj je bilo da se što više prostora iskoristi i da bude praktično. Nije samo htjela nabacivati stvari, nego da bude skladno i maksimalno iskorišteno.

Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 10 Anita i njezin partner izdvojili su vrijeme za odabir savršenih zidnih pločica (Foto: Privatne fotografije)

U ponudi raznoraznih pločica za kupaonske zidove koje se mogu pronaći u trgovinama, Anita i njezin partner izdvojili su vrijeme za odabir onih savršenih.

Bilo je more pločica za izabrati, puno puta sam išla gledati i iznova birati. Navečer prije spavanja smo gledali slike, uspoređivali. Ove su presudile jer su malo drugačije, boje nisu jako upečatljive, i lijepo su se stopile s crnom bojom i drvetom, otkriva.

Isto je presudilo i kod izbora lavaboa, željela je nešto drugačije od "standardnog", pa tako kupaonicu krasi lavabo zanimljivog oblika kapi vode.

Jako je zgodan i element sa špagom, sa ženskom i muškom policom s parfemima, a na svakoj se nalazi i fora sličica.

Ta drvena kreacija s policama najviše je "podigla" kupaonicu, a napravili su je sami. Od istog materijala kao i za ormariće izradili su drvene police, Anita je potom probušila rupe za uže, provlačila ga i vezala čvoriće za stabilnost. Na police je stavila najčešće stvari koje koriste svakodnevno, poput parfema, ulja i losiona. Kupaonici je osobni touch dalo i okruglo ogledalo.

Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 5 Jako je zgodan i drveni element s policama i špagom (Foto: Privatne fotografije)

Skoro cijela kupaonica je DIY kupaonica. Kada smo tražili okruglo ogledalo u ponudi je bilo isključivo okruglo ogledalo bez ormarića. Onda mi je sinula ideja da se takvo što može izraditi. Stolar je izradio ormarić, a mi smo kod staklara dali izraditi i zalijepiti ogledalo.

Kupaonica je moja oaza, kao i većini žena. Mjesto gdje se uređujemo i uljepšavamo, namirišemo i sređene izlazimo i osvajamo svijet, sa smiješkom kaže Anita Volar iz Sesveta.

Preuređena kupaonica stana u Sesvetama - 13 Kupaonica je uređena u elegantnoj kombinaciji drveta i crne boje (Foto: Privatne fotografije)

Prelijepi stan u Španskom u kojem se preuređenoj kupaonici tepa da je carica doma Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 16 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 11 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 5 +15 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 10

Policajka Sanja iz Slavonskog Broda za 80 eura renovirala je svoju kupaonicu, a rezultat je - paf! Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 6 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 2 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 1 +2 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju