Katarina Cebalo Antolić sa svojom obitelji, suprugom Sašom, sinovima, 12-godišnjim Stjepanom i osmogodišnjim Marinom, i psom Lunom živi u stanu u zagrebačkom naselju Špansko. Stan su kupili prije 14 godina te su ga djelomično adaptirali. Rušili su zidove jer su htjeli da im je dnevni dio s kuhinjom open space te su mijenjali parket i pločice u kuhinji.

Galerija Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 16 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 11 Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 5 +15 Prelijepi stan u Španskom u kojem Katarina živi sa suprugom, dva sina i psom

U planu je bila i renovacija kupaonice, međutim zbog financija su ipak morali malo pričekati pa je ona došla na red dosta kasnije, zapravo 14 godina kasnije. Katarina je vizualni tip, nema posebni stil kada je uređenje interijera u pitanju, voli miješati, spajati nespojivo i kada vidi nešto što joj se sviđa, odmah zamisli što bi s time.

Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 13 Prelijepi stan u Španskom u kojem Katarina živi sa suprugom, dva sina i psom (Foto: Privatne fotografije)

Ne držim se slijepo 'mode' u uređenju interijera za neke trajnije stvari. Na primjer, kod kuhinje biram nekakvu klasiku jer se uvijek vodim time da je to nešto što ću morati duže razdoblje gledati. S nečime si dam oduška i s vremena na vrijeme (moj suprug bi rekao stalno) promijenim neke stvari i uživam u tome.

Kad mi u životnom prostoru treba promjena, zamijenim zavjese, zastore, jastuke, još poneke detalje i uživam u tome. U domu mi je bitan ugođaj topline, a toplinu daju detalji, opisuje Katarina Cebalo Antolić iz Španskog. Što se tiče prostorija u stanu, bilo joj je jako  bitno da kuhinja s blagovaonicom i boravkom bude open space.

S obzirom na životni ritam, koji je takav da smo preko tjedna jako malo svi zajedno, suprug i ja radimo, a djeca su zatrpana školom i treninzima, to je mjesto gdje se navečer svi zajedno podružimo. Svatko radi nešto svoje, a opet smo nekako svi zajedno; jedemo, pričamo o danu, ja kuham za sutra, suprug radi svoj raspored, djeca dobiju pola sata za 'plejku' i pas sve drži pod kontrolom, podijelila je s nama Katarina.

Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 7 Stan je na vrhu zgrade i jako uživaju u otvorenom pogledu koji se pruža s balkona (Foto: Privatne fotografije)

Balkon im je svima omiljeni dio stana i koriste ga maksimalno u svim godišnjim dobima. Njihov je stan na vrhu zgrade i jako uživaju u otvorenom pogledu koji se pruža. Ako vikend provedu doma, onda je roštilj na balkonu neizostavan. Kuhinja je kupljena gotova kada su se uselili prije 14 godina, a Katarina ističe kako se dobro drži s obzirom na to koliko se koristi.

Ja sam osoba koja kuhinju baš svakodnevno koristi, a u to se možete uvjeriti ako bacite oko na moj profil na Instagramu sweet_salty_kat. U zadnje vrijeme imam sve manje vremena, ali i dalje se dobrom organizacijom trudim da od sedam dana u tjednu barem šest imamo kuhano, kaže. Poseban adut njezine elegantne, lijepe kuhinje jest kameni šank koji je uklopila s kamenim zidom u dijelu dnevne sobe.

Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 8 Poseban adut Katarine elegantne, lijepe kuhinje jest kameni šank (Foto: Privatne fotografije)

Mislim da je kamen kao dekoracija elegantan i nenametljiv, lako se uklopi u prostor i ne gazi ga vrijeme, ističe. Uz krasan svijetli kamen, Katarinin stan, odnosno dnevni boravak krasi i predivan bijeli kamin koji je odlučila staviti jednog Božića. Sviđa joj se ugođaj koji daje zimi, posebno kad je sve u božićnom duhu.

Djeca još uvijek vole adventske kalendare koje im svake godine sama radim, a verzija s vrećicama koje vise na kaminu im se posebno sviđa.

Djeca imaju zajedničku sobu koja je carstvo vječitog nereda (nekad kreativnog, a nekad baš i ne), i kako djeca rastu imam osjećaj da je stalno u nekakvoj fazi preuređenja. I trenutno je u nekakvoj međufazi jer se moramo riješiti nekih igračaka pa sve presložiti, uglavnom u toj sobi uvijek ima posla, otkriva.

Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 19 Katarinin dnevni boravak krasi predivan bijeli kamin koji je odlučila staviti jednog Božića (Foto: Privatne fotografije)

Prije tri mjeseca preuredili su kupaonicu koja sada odiše elegancijom, pa i glamurom. Dugo je dvojila između zlatnih i crnih sanitarija i prevagnulo je crno. Zidovi u kupaonici su od poda do stropa u velikim pločicama 60x120, koje izgledom podsjećaju na mramor, a Katarina ističe kako je keramičar savršeno odradio posao.

Crne sanitarije mi daju eleganciju prostoru, to jest kupaonici, i mislim da su u kombinaciji sa zlatnim detaljima pun pogodak. Zlatne detalje volim, naravno, ne previše, ali u nekoj mjeri prostor također čine elegantnim i profinjenim.

Kod uređenja kupaonice znam da svi masovno izbacuju kade i ugrađuju ovakve ili onakve tuševe, meni to nije dolazilo u obzir. I djeca i ja obožavamo kupanje i nije uopće bilo govora o tome da se kada izbaci, govori Katarina Cebalo Antolić iz Španskog pa dodaje kako ne može izdvojiti najdraži dio svoga stana jer u svakom uživa i voli provoditi vrijeme u svome domu.

Možda malu prednost dajem kupaonici jer, s obzirom da je preuređena prije svega tri mjeseca, ona je ipak carica našeg doma, kaže.

Stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom - 14 Prelijepi stan u Španskom s glamuroznom kupaonicom (Foto: Privatne fotografije)

Stan u Kaštel Gomilici u kojem nas je oduševila kupaonica s cvjetnim pločicama na zidu Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 6 Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 2 +11 Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 4

"Vrijedilo je": Baš dobar ugradbeni ormar zbog kojega se Marija iz Zagreba odrekla dijela dnevnog boravka Marijn stan na Jarunu Marijn stan na Jarunu Marijn stan na Jarunu +12 Marijn stan na Jarunu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju