Stara, trošna kuća kojoj je bila potrebna potpuna renovacija izgleda neprepoznatljivo nakon kompletnog makeovera, a većinu radova sami su odradili novi vlasnici posjeda. Kuća koju su drugi bili otpisali sada izgleda savršeno, a i vrijednost joj je porasla za 50.000 eura.

 

Imogen Hewitt i njezin partner Tom željeli su živjeti na selu, u miru i tišini, ali nisu si mogli priuštiti većinu posjeda koji su im bili privukli pažnju. Stoga su odlučili kupiti staru, istrošenu kuću s tri spavaće sobe koju je trebalo potpuno renovirati. Kuću su kupili u malom selu u Cheshireu u Engleskoj za 205.000 eura.

Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 4
Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 4 (Foto: Profimedia)

Iako su oboje radili puno radno vrijeme uspjeli su gotovo potpuno sami renovirati kuću, radeći navečer poslije posla i vikendima. Rušili su zidove, promijenili sve prozore, farbali zidove i stropove, bilo je jako puno posla, ali itekako se isplatilo. Jedan od radova s kojim su bili najzadovoljniji bilo je rušenje zida između kuhinje i blagovaonice kako bi dobili veći, otvoreni prostor idealan za druženja s prijateljima i obiteljska okupljanja.

Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 9
Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 9 (Foto: Profimedia)

Na početku je bilo vrlo stresno. Naročito kad krenete rušiti zidove i otkrijete dodatne probleme za koje niste znali i koji su vam dodatni trošak na koji niste računali. Ali kada sve napokon počne izgledati onako kako ste zamišljali, to je ono što vas najviše veseli i zbog čega se sve isplati, ispričala je Imogen Hewitt za Jam Press. Za sve koji žele renovirati svoj dom, ima savjet – nemojte ići na sigurno.

Kako je bračni par neuseljivu derutnu kuću preuredio u ljupki dom iz mašte

Bili smo neodlučni oko toga staviti tamnoplavu kuhinju o kakvoj smo sanjali ili ići na sigurno s neutralnom bojom kako bi kuću kasnije bilo lakše prodati. Na kraju smo se odlučili za tamnoplavu i dobivamo jako puno komplimenata za nju. Mislim da samo trebate slijediti svoj instinkt i vjerovati da će se na kraju sve posložiti. A ako ne, uvijek možete prebojiti, dodala je Imogen.

Staru, trošnu kuću novi vlasnici pretvorili su u savršen dom, a većinu posla odradili su sami - 1
Imogen i Tom ponose se svojom tamnoplavom kuhinjom (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju