Fiktivnu detektivu Lillian "Lilly" Rush u seriji "Zaboravljeni slučaj", koja se reprizira na Doma TV-u, utjelovila je Kathryn Morris, a to je ujedno i uloga koja je proslavila plavokosu glumicu odraslu u kršćanskoj obitelji. Odmalena je nastupala sa svojom obitelji i pozornica joj je, može se reći, u krvi.

Galerija Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 5 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 4 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 1 +4 Glumica Kathryn Morris mama je dvojice dječaka s autizmom

Izgledom krhka, ali karakterom vrlo odvažna detektivka Lilly Rush u kriminalističkoj seriji "Zaboravljeni slučaj" hvata se ukoštac s neriješenim slučajevima umorstava iz prošlosti, od kojih su se neka dogodila i prije više desetljeća. Mnogi slučajevi obrađeni u seriji temelje se na stvarnim događajima.

U tome joj pomažu njezini kolege, među kojima je i Scotty Valens, kojeg je utjelovio Danny Pino, a zanimljivo je da je Pino u seriju došao kao zamjena Justinu Chambersu, koji se pojavio u četiri epizode prve sezone prije nego što je prihvatio ulogu u seriji "Uvod u anatomiju".

Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 6 Kathryn Morris s Dannyjem Pinom, kolegom iz serije 'Zaboravljeni slučaj' (Foto: Guliver image)

Iako je "Zaboravljeni slučaj" repriziran već nekoliko puta, i dalje ima vjerne gledatelje koji se vole prisjetiti omiljenih epizoda, u kojima se često može čuti i dobra glazba, a pjesme za svaku epizodu većinom su birane tako da budu iz godine u kojoj se dogodio zločin. Zbog korištenja suvremene glazbe koja prati sve epizode nijedna od sezona nije dostupna na DVD-u zbog problema s licenciranjem glazbe.

Kathryn Morris tumači glavni lik i junakinju serije koja vodi kriminalistički tim stručnjaka za bavljenje zaboravljenim slučajevima. Kada se serija počela prikazivati 2003. godine, gledatelji su konstantno komentirali izgled Lilly Rush, pogotovo njezinu frizuru. Isticala se u usporedbi s frizurama drugih likova jer se činilo da je njihova kosa besprijekorno stilizirana, za razliku od Lillyne. Glumica je u intervjuu otkrila da je to bila namjerna odluka s njezine strane jer je svoj lik doživljavala kao nekoga tko je jednostavno previše zaposlen da bi odvojio vrijeme kako bi uvijek imao savršenu frizuru. To je bio rijedak slučaj da je glumica bila voljna izgledati nesavršeno za dobrobit identiteta svojeg lika.

Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 1 Glumica Kathryn Morris 2022. godine (Foto: Profimedia)

Ulogom detektivke proslavila se, a prije nego što je prihvatila rolu koja joj je promijenila život Morris je imala manje uloge u nekim poznatim filmovima, pa je tako glumila i psihijatrijsku pacijenticu u humorističnoj drami "Bolje ne može" iz 1997., nagrađenoj s dva Oscara. U filmu "Manjinski izvještaj" portretirala je Laru Clarke, napaćenu ženu Johna Andertona, kojeg je odglumio Tom Cruise.

Nakon što ju je vidio u filmu "Kandidat" iz 2000. godine, Steven Spielberg angažirao ju je u svoja dva filma. Za film "Umjetna inteligencija" Morris je morala pohađati intenzivne satove pjevanja i sviranja gitare, međutim Spielberg je njezine scene izbacio iz filma i to je za glumicu bilo vrlo mučno iskustvo.

Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 8 U djetinjstvu je nastupala sa svojom obitelji u gospel bendu The Morris Code (Foto: Guliver image)

Kathryn Morris rođena je 28. siječnja 1969. godine u Cincinnatiju u saveznoj državi Ohio. Odrasla je s petero braće i sestara, njezin otac Stanley bio je biblijski učenjak, a majka Joyce zastupnik osiguranja.
Od svoje šeste do 17. godine Kathryn je s obitelji putovala južnim ''Biblijskim pojasom'', dijelom SAD-a u kojem konzervativno protestantsko kršćanstvo ima snažnu ulogu u društvu, u gospel-bendu The Morris Code, koji su činili njezin otac i troje njezine braće i sestara.

Jamie Lee Curtis: Holivudska zvijezda koja dokazuje da su najbolje stvari u životu – tek pred nama Jamie Lee Curtis Jamie Lee Curtis kao mala beba sa starijom sestrom Kelly i roditeljima Jamie Lee Curtis sa suprugom Christopherom Guestom 1992. godine +6 Jamie Lee Curtis u Noći vještica 1978. godine

Pohađala je dva koledža u Philadelphiji, koledž Northeastern Christian Junior i sveučilište Temple. U srednjoj školi išla je na satove glume, a dok je išla na svoju prvu glumačku gažu, japanski glazbeni video temeljen na mjuziklu Briljantin, udario ju je automobil, koji je pobjegao s mjesta nesreće. Kathryn je ipak uspjela doći na gažu i tada je znala da će postati glumica.

Sa svojim životnim partnerom, glumcem Johnnyjem Messnerom, ima devetogodišnje blizance Jamesona i Rocca, kojima je s tri godine dijagnosticiran autizam. Kao mama autistične djece glumica je 2021. pokrenula inicijativu The Savants, kojoj je cilj revolucioniranje načina na koji svijet živi u spektru i izvan njega.

Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 3 Glumica Kathryn Morris mama je dvojice dječaka s autizmom (Foto: Guliver image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju