Kathleen Kick Kennedy bila je svojeglava djevojka i omiljena sestra američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Zbog svoje inteligencije i društvenosti obožavali su je visoki britanski krugovi, u kojima je pronašla čak dvije srodne duše


Kathleen Agnes Kennedy rođena je 20. veljače 1920. godine u Brooklineu, u američkoj saveznoj državi Massachusetts kao četvrto dijete u imućnoj obitelji s visokim političkim aspiracijama.

Njezin otac Joseph bio je uspješni poduzetnik koji je sa suprugom Rose djecu odgajao za "velike stvari“, a posebno je volio svoju Kathleen.

Kathleen Kick Kennedy bila je svojeglava djevojka i omiljena sestra američkog predsjednika Johna F. Kennedyja

Od najranije dobi bila je neukrotiva djevojčica koja je imala jasnu sliku što želi od života. Upravo zato dobila je nadimak Kick (eng. za ritati, udarati).

U psihološkom smislu najviše je zajedničkih interesa u djetinjstvu imala s bratom Johnom, budućim američkim predsjednikom, pa ne čudi da je s njima bila i najprisnija.

Naj debitantica u britanskom visokom društvu

Oduševila se kada je Franklin D. Roosevelt postavio njezinog oca za američkog ambasadora u Ujedinjenom kraljevstvu.

Europski teritorij za nju nije bio novina. Zahvaljujući darežljivosti svoga oca i velikom džeparcu već je vidjela Pariz, uživala u Veneciji, skijala u Gstaadu i u privatnom aranžmanu obišla Vatikan.

Zaljubila se i u London i visoke krugove, a u "Queen's Collegeu" upoznala utjecajne ljude onoga vremena.

 

A post shared by Kick Kennedy (@kickkennedy) on

U biografiji "Kick Kennedy: The Charmed Life and Tragic Death of the Favourite Kennedy Daughter" Barbara Leaming ističe da se Kick nije ponašala sramežljivo, znala se smijati na svoj račun, isticati svoje greške i fizičke mane što je bilo nepoznata karakteristika među engleskim djevojkama.

Iako nije bila velika ljepotica, postala je najpopularnija debitantica u britanskom društvu 1938. godine jer nije bila plaha u svojim stavovima, bez srama je pričala o političkim zbivanjima, a na raspolaganju je imala i veliki miraz. No zbog početka II. svjetskog rata godinu dana kasnije bila je prisiljena vratiti se kući. 

Mamac za britanske plemiće

Iako nije bila velika ljepotica, postala je najpopularnija debitantica u britanskom društvu 1938. godine jer nije bila plaha u svojim stavovima

Kick je pohađala ženski fakultet "Finch" u New Yorku te "Commercial College" na Floridi, a jedno vrijeme pisala kolumnu "Jeste li vidjeli..." (Did You Happen to See) u "Washington Times-Heraldu" u kojoj je recenzirala kazališne predstave i filmove.

Volontirala je i za Crveni križ te se zahvaljujući svojem dobrotvornom radu 1943. godine ponovo vratila u London.

Tamo je započela romantičnu vezu s Williamom Cavendishom, markizom od Haringtona i direktnim nasljednikom 10. vojvode od Devonshirea.

Njezina se majka strogo protivila vezi između dobre katoličke djevojke i Anglikanca, no Kathleen je nije željela slušati.

Svojem markizu izgovorila je sudbonosno da kod matičara 6. svibnja 1944. godine. Od cijelog Kennedyjevog klana na vjenčanju je bio prisutan samo njezin najstariji brat Joseph Jr.

S Williamom je provela pet prekrasnih tjedana prije nego što je otišao u rat. Nedugo nakon toga na belgijskom bojištu usmrtio ga je metak iz snajpera, a Kathleen je postala udovica nakon samo četiri mjeseci braka.

Druga sreća i tragični kraj

Markiza je bila vrlo popularna u visokim britanskim krugovima te cijenjena zbog svoje inteligencije i ponašanja. S vremenom ju je uočio i Peter Wentworth, 8. grof Fitzwilliam koji je bio u procesu razvoda od supruge Olive Plunket.

Robert F. Kennedy Jr. njoj je u čast nazvao svoju najstariju kći Kathleen, koja također nosi nadimak Kick

Ljubav koja je planula između grofa i Amerikanke razbjesnila je Rose Kennedy, koja je zabranila kćeri da se viđa s njim. Štoviše, zaprijetila joj je da će je se obitelj odreći ako se bude udala za njega.

Svadbeni planovi su zauvijek prekinuti 13. svibnja 1948. godine kada je par odlučio otputovati iz Pariza u Cannes na odmor.

Iako je vrijeme bilo vrlo vjetrovito, grof Fitzwilliam nije želio mijenjati planove. Sat vremena nakon polijetanja izgubljen je svaki kontakt s njihovim privatnim zrakoplovom.

Kasnije je otkriveno da su turbulencije izazvale prisilno slijetanje pri čemu je poginulo svih četvero putnika i članova posade. Na sprovodu pojavio se samo njezin otac, dok je majka odbila pozdraviti se sa svojom kćeri po posljednji put.

Robert F. Kennedy Jr. njoj je u čast nazvao svoju najstariju kći Kathleen, koja također nosi nadimak Kick.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju