Prošlo je 35 godina od izlaska filma "Prljavi ples", najvećeg hita glumice Jennifer Gray. Tri i pol desetljeća kasnije ona je izdala memoare u kojima je progovorila o holivudskoj mladosti, brzoj slavi, vezama, pobačajima, višestrukim kozmetičkim operacijama...

Kaže kako je pisanje memoara nešto što bi se mlade ljude trebalo podučavati u školama jer je to "sjajan način da pogledate svoj život i preispitate vlastitu priču".

I dok njezina životna priča ne stane u jedan kratki tekst, uvijek volimo trenutke u kojima se glumica ponovno prisjeti zanimljivih detalja sa snimanja filma. Učinila je to i u nedavnom intevjuu za Guardian.

Radnja "Prljavog plesa" vrlo vjerojatno vam je dobro poznata. Sve se događa 1963. godine kada Frances "Baby" Houseman sa svojom obitelji stiže na odmor u odmaralište Catskills. Tamo se zaljubi u "lošeg dečka", instruktora plesa Johnnyja Castlea (Patrick Swayze) nakon čega njih dvoje prkose društvenim pravilima.

Kada sam pročitala scenarij, bilo je toliko toga zbog čega mi se činilo kao da je napravljen za mene, rekla je Grey u intervjuu za Guardian. Imala je samo 27 godina kada je snimila film.

Jedna od najpoznatijih scena u filmu je ona u kojoj Swayze diže Gray uvis tijekom finalnog plesa. I nje se glumica prisjetila u intervjuu.

Zahvaljujući prvom ne baš uspješnom susretu na snimanju filma "Crvena zora" 1984. godine, glumački dvojac se nije baš slagao.

Patrick je bio jako dobar dečko i bilo mu je stalo do mene. Uvijek je bio tu za mene i učinila bih sve za njega..., ali bili smo malo kao ulje i voda, prisjetila se glumica, sugerirajući da je baš to pridonijelo kemiji između njih dvoje koja se osjeti i u završnoj sceni.

Razlika je bila prekrasna jer je stvarala neku vrstu statike. Bilo je tu guranja i povlačenja. Oboje smo se pokušali afirmirati, ispričala je.

Što se tiče same scene, odnosno podizanja, na snimanju je bila nervoznija nego prilikom snimanja ljubavnih scena. Razlog je objasnila u intervjuu.

Nisam to nikada radila prije tog trenutka. Tri kamere su radile, a mi smo to učinili samo jednom. Bilo je suludo jer to nisam mogla uvježbati. Nisam se mogla natjerati da to učinim i mrzila sam samu sebe jer nisam probala, ispričala je i dodala kako je bilo nečeg stvarno emotivnog u tome svemu.

Možete to vidjeti na mom licu. Bila sam kao "O moj bože, je**no sam uspjela, zaključila je.

Slika nije dostupna Kao da je čekala Patricka... Glumci koji su odbili ulogu Johnnyja u "Prljavom plesu"

O razlozima zašto nije htjela uvježbati sekvencu pričala je ranije.

Poput svog lika, i Grey je bila anksiozna osoba, a ideja da da savršeno otpleše brze i složene korake, a zatim se baci u zagrljaj Swayzeu toliko ju je uznemirila da je odbila vježbati.

Mantra joj je bila neka bude što bude. Tražila je zato da se sekvenca snimi u jednom potezu, bez prethodnih proba. I uspjelo je. Izvela je jedan od najsenzualnijih plesova koje smo imali priliku gledati na velikom ekranu, nakon kojeg je uslijedio legendarni potez kojeg ćete, vjerujemo, sa zadovoljstvom pogledati još jednom, i to odmah.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju