Humoristična serija "Prijatelji" punih 10 godina gledatelje diljem svijeta držala je prikovane za male ekrane.

Monica Geller, Rachel Green, Phoebe Buffay, Chandler Bing, Joey Tribbiani i Ross Geller ušuljali su se u naše domove i osvojili nas svojim dogodovštinama. Naravno, najviše smo pratili ljubavne zavrzlame glavnih likova.

U nastavku provjerite zbog kojih se ljubavnih trokuta nije propuštala ni jedna epizoda serije.

1. Julie, Ross i Rachel

U finalu 1. sezone Ross odlazi u Kinu i kod Monice ostavlja rođendanski poklon za Rachel. Prije večere Rachel otvara njegov poklon i iznenadi se kada shvati da joj je kupio skupocjeni broš koji mu je davno pokazala u prolazu. Nakon Chandlerova komentara kako je i bivšoj ženi Carole kupio skupocjen poklon kad se tek zaljubio u nju, Rachel shvaća da je Ross voli.

Nakon lošeg spoja s Phoebinim prijateljem, Rachel shvati da želi Rossu dati priliku. Odluči ga dočekati na aerodromu prilikom njegovog povratka u SAD, ali Ross se kući vraća s novom djevojkom - Julie. Nakon niza peripetija i jednog pijanstva, Rachel u telefonskoj poruci priznaje Rossu svoje osjećaje nakon čega on prekida vezu s Julie.

2. Kathy, Joey i Chandler

Prijateljstvo Joeyja i Chandlera činilo se čvrstim poput stijene dok između njih nije stala Kathy (Paget Brewster). U petoj epizodi četvrte sezone Chandler primijeti Kathy u Central Perku i odluči je pozvati na spoj, ali ispostavi se da ona čeka - Joeyja. Kako veza između Kathy i Joeyja napreduje, tako jačaju i Chandlerovi osjećaji prema njoj.

Scena iz serije 'Prijatelji' Izazov za prave fanove: Najteži kviz o "Prijateljima" koji ćete ikada odigrati

Ni Kathy nije ravnodušna prema Chandleru, a kada ga u naletu strasti poljubi, situacija se dodatno zakomplicira. Chandler odmah priznaje Joeyju što se dogodilo i to zamalo uništi njihov odnos. Kada Kathy odluči reći Chandleru da ipak ne može biti s njim jer ne želi biti uzrok raspada njegovog prijateljstva, emotivac Joey naposljetku mu sve oprašta i natjera Chandlera da vrati Kathy u svoj život.

3. Emily, Ross i Rachel

Četvrtu sezonu serije obilježio je još jedan veliki ljubavni trokut. Rachel i Ross napokon uspostavljaju normalan prijateljski odnos nakon bolnog prekida. Rachel nagovori Rossa da mu napravi uslugu i nećakinju njezinog šefa, Emily Waltham, izvede na večeru. Dogodi se ono što definitivno nije očekivala. Ross i Emily se zbližavaju, a naposljetku i zaljubljuju. Ross zaprosi Emily nakon nekoliko tjedana veze i par se odluči vjenčati u Londonu. Iako je pozvana na vjenčanje, Rachel odluči ostati u New Yorku s trudnom Phoebe jer jednostavno ne može gledati kako se Ross ženi drugom ženom.

Za male ekrane prikovali su me...

glasova:

U jednom trenutku ipak odluči otputovati u London kako bi Rossu rekla da ga ipak voli i možda ga spriječila da izgovori sudbonosno "da". Kada vidi nježan poljubac između Rossa i Emily, shvaća da to ipak ne može napraviti. Vjenčanje izgleda bajkovito sve do trenutka kada Ross umjesto Emilyna imena izgovara - Rachelino. Na iznenađenje svih, vjenčanje se nastavlja, ali bijesna Emily nakon ceremonije bježi.

Ross na sve načine pokušava spasiti brak i čak pristaje na to da se više ne viđa s Rachel. Međutim, brak ipak završi razvodom, a ljubavne nedoumice Rossa i Rachel nastavljaju se do samog finala serije.

4. Monica, Richard i Chandler

Do trenutka kad je njezino srce neočekivano osvojio Chandler, najveća ljubav Monice Geller bio je Richard Burke. Fatalni (i 21 godinu stariji) Richard obiteljski je prijatelj njezinih roditelja, a Monica se u njega zaljubljuje u 2. sezoni. Njihova veza isprva je savršena, ali Monicu uskoro počinje mučiti jedno važno pitanje – želi li Richard s njom imati djecu?

On joj objašnjava kako je prestar za djecu, ali naposljetku joj govori da je spreman na roditeljstvo ako će to nju usrećiti. Bez obzira na to što je ludo zaljubljena njega, Monica shvaća da mora biti s nekim tko će iz pravih razloga željeti dijete s njom pa prekida s Richardom.

Burke se u nekoliko navrata vraća u njezin život, a posljednji put u seriji se pojavljuje u 6. sezoni, u trenutku kada Chandler odluči zaprositi Monicu. Kako Monica ne bi ništa posumnjala, Chandler uoči prosidbe stvara lažan dojam da zapravo ne želi brak i djecu što Monicu naljuti. Upravo tada ponovo sreće Richarda koji joj priznaje da je pogriješio kada je rekao da ne želi biti s njom. Iako je u prvi mah zaintrigirana činjenicom da je Richard ipak spreman za život o kakvom je sanjala, shvaća da njezino srce ipak pripada Chandleru za kojeg se, nakon mnogo zavrzlama, zaruči.

5. Mike, Phoebe i David

Baš kao i Monica, i Phoebe je imala fatalnu ljubav koja se vraćala u njezin život. Naravno, u pitanju je David, luckasti znanstvenik u kojeg se Phoebe zaljubljuje u 1. sezoni serije. U trenutku kada dobije stipendiju za važno istraživanje, David mora odlučiti hoće li ostati s Phoebe ili će odseliti u Bjelorusiju. Naposljetku odlazi u Minsk i ostavlja Phoebe u New Yorku. Sedma sezona donosi nam Davidov povratak iz Minska, ali ovaj put Phoebe umjesto spoja s njim ipak bira večeru s Joeyjem kako bi dokazala da joj je prijateljstvo s njim važnije od svega.

David se konačno vraća iz Minska u 9. sezoni kada njegovo istraživanje neslavno propadne i nada se da će je opet osvojiti. Međutim, u tom trenutku Phoebe je rastrgana između njega i svoje posljednje ljubavi, pijanista Mikea. U trenutku kad je David namjerava zaprositi, pojavljuje se Mike s kojim je Phoebe nedavno prekinula jer se nije želio oženiti s njom. Mike je u međuvremenu shvatio koliko je voli i da zapravo želi brak s njom pa je zaprosi pred Davidovim očima. Njegovu bračnu ponudu zaljubljena Phoebe jednostavno nije mogla odbiti.

6. Rachel, Joey i Ross

Romansa koja je najviše iznenadila obožavatelje serije definitivno je ona između Joeyja i Rachel. Joey neočekivano razvija duboke osjećaje prema svojoj najboljoj prijateljici i to priznaje Rossu koji mu nakon početnog šoka daje dopuštenje da svoje osjećaje otkrije Rachel. Na Joeyjevu žalost, ona mu ih ne može uzvratiti, ali ljubav prema Rachel ne nestaje ni u trenutku kada ona ostane trudna s Rossovim djetetom.

Joey ostaje uz nju bez obzira na sve i taman kada se čini kao da je ova priča prošlost i da je Joey prebolio Rachel, ona shvaća da ipak gaji privlačnost prema njemu. U jednom trenutku Joey i Rachel pokušaju se upustiti u vezu, ali shvaćaju da su previše bliski kao prijatelji i da njihova veza ne bi funkcionirala. Kraj serije donosi konačan rasplet ljubavnih drama između Rachel i Rossa. Nakon 10 sezona, jedan od najpoznatijih parova s malih ekrana ponovo je zajedno i ovaj put - zauvijek.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju