Novinarka britanskog Voguea, Eva Wiseman, redovito odgovara na pitanja čitateljica, a ovaj tjedan pitanje se odnosilo na probleme s kojim se dugogodišnje prijateljstvo suočilo zbog haljine za djeveruše.

Djevojka koja je tražila pomoć u pitanju je objasnila da se javlja zbog situacije koja se dogodila s prijateljicom s kojom se druži 20 godina.

Iako sada živimo u različitim gradovima, najbolje prijateljice smo još od škole, a ona se prošle godine zaručila.

Obje smo učiteljice, ali čovjek za koje se ona udaje je bogat pa sam znala da će vjenčanje biti otmjeno, počela je priču djevojka, a onda objasnila da ju je njezina prijateljica zamolila da joj bude djeveruša, zajedno s njezinom sestrom i budućom šogoricom.

Ponudila se i da će platiti pola cijene njihovih haljina. Međutim, problem je činjenica da se radi o haljinama koje koštaju gotovo 2000 funti (2257,41 eura), što si djevojka koja se obratila s problemom ne može priuštiti.

Nazvala sam prijateljicu i objasnila joj da mogu ili odabrati povoljniju haljinu ili odstupiti od uloge djeveruše. Bila sam stvarno šokirana njezinim odgovorom. Rekla mi je da stavljam cijenu na naše prijateljstvo i da bi bilo bolje da uopće ne dolazim na vjenčanje. Stvarno sam zbunjena i povrijeđena - trebam li uzeti pozajmicu?, zapitala se na kraju djevojka.

Evo kakav je odgovor dobila od novinarke.

Bravo za to što si smogla hrabrosti nazvati mladenku i obaviti taj težak razgovor i molim te nemoj dizati kredit zbog haljine za djeveruše, poručila joj je novinarka.

Dodala je kako bi njezina prijateljca trebala barem otprilike biti upoznata s njezinim financijskim stanjem. Također, čak i da je zaključila da njezina prijateljiica ima 1000 funti za haljinu, ona ju je nazvala i rekla da ju ne može priuštiti.

Kate Hudson u filmu Bride Wards Horoskop: Jesu li žene u ovim znakovima stvarno najzahtjevnije mladenke?

Učinili ste pravu stvar. Bili ste pošteni i razumni, a ona je odlučila iskrenost čuti kao uvredu. 1000 funti je u bilo kojem trenutku puno za haljinu, ali u trenutku kada su ljudi svakodnevno prisiljeni birati između grijanja i prehrane i kada svakodnevno slušamo o krizi troškova života, čini se još opscenijim očekivati da toliko uložite u dodatak za njezine vjenčane fotografije, napisala je novinarka uz nadu da će se buduća mladenka jedno jutro probuditi i shvatiti da se loše ponijela.

Ako se to ne dogodi, možda je ipak riječ o prijateljstvu koje je došlo svom kraju.

Što vi kažete na ovu situaciju?

glasova:

Što vi kažete? Što biste napravili u ovakvoj situaciji?
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju