Nijemci su na glasu kao prilično otvoreni u pogledu seksualnih odnosa, a kako se čini tako gledaju i na "prijateljstvo s povlasticama".

 

Istraživanje koje je za dpa proveo institut za ispitivanje mišljenja YouGov pokazuje da svaki treći Nijemac misli da je seks između prijatelja u redu.

Prijateljstva s povlasticama očito prihvaća veliki dio javnosti, rekao je sociolog Janosch Schobin sa Sveučilišta u Kasselu. YouGov navodi da 60 posto ispitanika vjeruje kako postoji rizik da bi jedno od uključenih u muško-žensko prijateljstvo moglo poželjeti nešto više od prijateljstva.

Nijemci su na glasu kao prilično otvoreni u pogledu seksualnih odnosa, a kako se čini tako gledaju i na 'prijateljstvo s povlasticama'

Čak svaki peti ispitanik smatra da između muškarca i žene nije moguće pravo prijateljstvo, navodi se u studiji. Svaki drugi ispitanik međutim misli da njihov bivši partner može biti dobar prijatelj. Većina ispitanih odgovorila je istraživačima YouGova da prijateljstva najviše sklapaju na radnom mjestu.

Seks s prijateljima je:

glasova:

U studiji se navodi da je 45 posto ispitanih reklo da je upoznalo svoje prijatelje na poslu. Nakon toga kao mjesta za upoznavanje navode se srednje škole, studiji, osnovna škola i hobiji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju