Uz filmski program, na 4. KinoKino Festivalu održat će se niz radionica namijenjenih djeci koje će voditi stručnjaci iz različitih kulturnih, umjetničkih i društvenih područja.

Zamisao je ponuditi djeci priliku da borave u kinu prije i poslije projekcija, te da to vrijeme bude ispunjeno učenjem i zabavom.

Ove godine na festivalu će se održati "Prvi filmski korak", radionica na kojoj će osnovnoškolci uzrasta od devet do 14 godina imati priliku surađivati s redateljicom posljednjeg nastavka o Koku, ujedno i članicom žirija ovogodišnjeg izdanja KinoKina, Čejen Černić.

U sklopu dvodnevne radionice polaznici će kreirati pr(a)vu filmsku priču, te je uobličiti u formu sinopsisa, odnosno predloška za scenarij dugometražnog igranog filma namijenjenog njihovim vršnjacima.

Rezultat njihova zajedničkog kreativnog rada bit će prijavljen na natječaj HAVC-a za razvoj scenarija što će možda dovesti i do stvaranja novog dječjeg filma u hrvatskoj kinematografiji. Uz pomoć različitih kreativnih i edukativnih tehnika, radionica je zamišljena kao poticaj djeci da materijaliziraju svoj svijet mašte na papiru, ali i da okuse timski rad kao neophodan alat za neke buduće životne situacije.

Prijave za ovu radionicu otvorene su do 12. veljače, a vrijeme odvijanja radionice je 16. i 17. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

Drugu godinu za redom radionica "Dizajniramo plakat" omogućit će polaznicima da uz pomoć Andree Sužnjević, nagrađivane dizajnerice iz studija Šesnić&Turković, izrade filmski plakat. U zabavnoj i razigranoj atmosferi mladi i kreativni umovi napravit će plakat za jedan od filmova iz glavnog natjecateljskog programa.

Prošle godine mladi filmoljupci izradili su plakat za "Svemirski kamp", znanstveno-fantastičnu komediju o prvoj osmogodišnjakinji u svemiru, kojim je i otvoreno 3. izdanje KinoKino Festivala.

Studio Šesnić&Turković s radom su započeli 2006. godine i od tada rade na plakatima i vizualnim identitetima. Poznati su po svom drugačijem i jedinstvenom pogledu, a od poznatijih radova su im plakati za filmove "Zagonetni dječak", "Uzbuna na Zelenom vrhu", ali i plakat za kultni avanturstički dječji film "Goonies" kojim je otvoreno 2. izdanje festivala.

Prijave su otvorene do 6. veljače, a radionica će se odvijati 9. i 10. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

Festival će se održati od 20. do 24. veljače Festival će se održati od 20. do 24. veljače (Foto: zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju