Kada je izdala svoj debi singl 1999. godine, Jennifer Lopez s pjesmom "If You Had My Love" zavrtjela je svijet, a isto je dvije godine kasnije učinila i Shakira s "Whenever, Wherever“. No, i J.Lo i Shakiru "preduhitrila" je 1998. tada tinejdžerica Britney Spears s kultnim hitom "...Baby One More Time" koji je promijenio svijet pop glazbe.

Puno prije njih, glazbenu industriju zauvijek je promijenila kraljica popa Madonna i tako utrla put mnogim pop pjevačicama koje su došle poslije nje. Među njima je i Mariah Carey koja je svojim debi singlom "Vision of Love" 1990. godine i anđeoskim glasom opčinila svijet, a malo poslije nje i Beyonce kao članica grupe Destiny's Child.

Jennifer Lopez 50. rođendan Jennifer Lopez: Od spavanja na podu do statusa neumorne dive

Slika nije dostupna "...Baby One More Time": 22. rođendan kultnog hita kojeg su trebali otpjevati Backstreet Boysi

Plesali smo i na zaraznu pjesmu "Pon de Replay" s kojom se 2005. predstavila tada 17-godišnja Rihanna, a tri godine kasnije nismo prestajali pjevušiti "I Kissed a Girl" nove pjevačice Katy Perry. I Adele i Miley Cyrus jake su ženske snage pop glazbe koje su itekako ostavile trag, s vrlo uspješnim karijerama.

Prisjetili smo se glazbenih početaka ovih deset pjevačkih zvijezda i skupili fotografije iz vremena kada su njihove karijere tek počinjale. Kako su izgledale prije 15, 20 i više godina prisjetite se u fotogaleriji na početku teksta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju