Vječna mladost najveći je imperativ u holivudskoj tvornici snova. Da bi zadržale mladolik izgled, glumice zdravo jedu, piju puno vode, redovito vježbaju, dobro spavaju, idu na najbolje kozmetičke tretmane, a poneke se odvaže i na estetske korekcije pomlađivanja poput zatezanja kože i botoksa.

Galerija Nekad i sad: Slavne žene kojima je teško pogoditi godine - 6 Nekad i sad: Slavne žene kojima je teško pogoditi godine - 4 Nekad i sad: Slavne žene kojima je teško pogoditi godine - 8 +6 Olivia Newton-John ima 72 godine

Jane Fonda, primjerice, nikad nije skrivala svoje godine niti što je sve korigirala na svojem licu i tijelu. Kada su holivudsku ikonu pitali što je tajna njezina dobra izgleda, spremno je odgovorila:

Princeza Diana i glumica Emma Corrin kao Diana u seriji Kruna 10 transformacija glumica u slavne žene iz povijesti koje nas tjeraju da protrljamo oči

Dugujem 30 posto genima, 30 posto dobrom seksu, 30 posto vježbanju i zdravoj prehrani, a preostalih 10 posto – svom plastičnom kirurgu.

Znate li koliko Jane Fonda ima godina? Podatak je to koji znaju samo najgorljiviji obožavatelji američke glumice jer je to prema njezinu izgledu teško pogoditi.

Slavne dame i visoki konjski repovi - 4 Sedam slavnih dama koje dokazuju da se gumicom za kosu mogu prirodno zagladiti bore na licu

U sjajnoj su formi i legende poput Joan Collins, oskarovke Helen Mirren ili pak Olivije Newton John.

Zavirite u našu fotogaleriju, pogledajte fotografije slavnih glumica od prije 20, 30, 40 godina i danas te pokušajte odgonetnuti koliko imaju godina.

Nekad i sad: Meryl Streep Meryl Streep ima 71 godinu (Foto: LMK/IPA/PIXSELL / Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju