Skromna, jednostavna i samozatajna djevojčica u vunenom puloveru izrasla je u kraljicu stila koja plijeni pažnju svojim modnim odabir gdje god se pojavi

Galerija 1984. godine Letizia i Felipe 2003. godine na objavi zaruka U svibnju 2004. godine Letizia se udala za princa Felipea +1 Na krunidbi 2014. godine s kćerkicama Leonor i Sofijom Letizia Ortiz Roscolano rodila se 15. rujna 1972. godine u Oviedu, a pod povećalo svjetskih medija dospjela je 2003. godine kada je javnosti predstavljena kao zaručnica španjolskog prijestolonasljednika Felipea.

Prije zaruka za princa, Letizia je imala uspješnu karijeru televizijske novinarke i voditeljice koje se morala odreći zbog udaje. Od malena je sanjala novinarsku karijeru pa je već kao djevojčica sudjelovala u brojnim školskim projektima vezanim uz tu profesiju.

Iz tog vremena datira i fotografija stara 33 godine na kojoj tada 12-godišnja Letizia vodi jednu radijsku emisiju za mlade. Rijetki će u samozatajnoj djevojčici odjevenoj u vuneni pulover prepoznati današnju kraljicu stila, a upravo je ta samozatajnost jedan od razloga zbog kojeg je Španjolci toliko vole.

Skromna, jednostavna i uvijek nasmijana, brzo je postala miljenica svog naroda koji je s oduševljenjem dočekao dan njezine udaje 2004. godine i krunidbu koja se održala 2014. godine.
Letizia i Felipe 2003. godine na objavi zaruka Letizia i Felipe 2003. godine na objavi zaruka Foto: AFP
Kraljica Letizia danas se smatra modnom ikonom, a modni stručnjaci kažu da tu titulu itekako zaslužuje. S godinama je izgradila prepoznatljiv i elegantan stil koji ima mnogo poklonika te modernizirala pravila odijevanja u španjolskoj kraljevskoj obitelji.

Često je možemo vidjeti u odjevnim komadima kojima donedavno nije bilo mjesta u ormaru kraljica, poput kožnatih hlača ili kožnatih haljina, a voli i odvažne modele cipela.
Za prvu pričest kćerkice Leonor odabrala je odvažne plastične štikle Za prvu pričest kćerkice Leonor odabrala je odvažne plastične štikle Foto: Getty Images
Tako se još uvijek pamti trenutak kada je za prvu pričest svoje kćerkice Leonor odabrala prozirne plastične štikle s potpeticom od pleksiglasa.

Španjolci posebno cijene to što diljem svijeta promovira njihovu tekstilnu industriju pa je tako često možemo vidjeti u komadima španjolskih komercijalnih modnih brendova Zara i Mango.

U galeriji pogledajte modna izdanja lijepe španjolske kraljice stila.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju