Kada je tijekom dodjele Oscara na pozornicu izašla glumica Jane Fonda, koja je dodijelila nagradu za najbolji film, nešto u vezi s njezinim izgledom bilo je drugačije.

Proteklih nekoliko desetljeća glumicu smo navikli gledati kao brinetu ili "pješčanu" plavušu, međutim ovaj put 82-godišnja glumica na pozornicu je izašla s kosom obojenom u srebrnastu odnosno sijedu boju.

Društvene mreže oduševila je ovim potezom.

Iako je sijeda kosa potpuno normalna i prirodna pojava u bilo kojoj dobi, ona vrlo često nije u skladu s holivudskim standardima ljepote i normama kada je u pitanju starenje.

Međutim, ova glumica i aktivistica odlučila je još jednom pokazati kako ona ne podilazi nametnutim standardima.

Njezina transformacija trajala je sedam sati, a čovjek zaslužan za njezin novi izgled, Jack Martin, objasnio je da je glumica tih sedam sati iskoristila za pisanje novih poglavlja svoje knjige, učenje scenarija i čitanje vijesti.

Slika nije dostupna 10 holivudskih dama koje su "fulale" s izborom haljine na Oscarima

Slika nije dostupna Penelope Cruz: Nespretni kroj haljine koji je skratio figuru slavne ljepotice

Objasnio je i da je glumica ovim potezom htjela iznenaditi publiku.

Nova frizura nije bila jedini detalj njezina izgleda o kojem se pričalo za vrijeme i nakon dodjele prestižne nagrade.

RECIKLIRANA HALJINA

Crvena haljina Elise Saab koju je nosila na dodjelu, naime, ista je haljina koju je nosila i na Filmskom festivalu u Cannesu 2014. godine.

Ništa nije važnije od podizanja svijesti, zar ne? počela je svoj govor na pozornici, nakon što ju je publika pozdravila velikim pljeskom.

Dok je govorila o mogućnosti filmova da utječu na promjene, i na individualnoj i na društvenoj razini, slala je poruku i izborom odjeće.

Recikliranjem haljine koju je nosila prije šest godina podsjetila je na svoj stav o ekološkoj odgovornosti i na raniju tvrdnju kako više nikad neće kupovati novu odjeću.

Sa sobom je imala i slavni crveni kaput u kojem je uhićena nekoliko puta, a za koji je u studenom prošle godine rekla da je on posljednji komad odjeće koji će ikada kupiti.

Ništa nije prepustila slučaju ni prilikom odabira nakita. Naime, nakit Pomellato koji je nosila odabrala je jer "koristi samo etički prikupljeno zlato i održive dijamante".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju