Bonton odijevanja nalaže da prinčevi i drugi muški pripadnici kraljevske obitelji u javnosti nose kratke hlače do sedme ili osme godine života. Kratke hlače u kombinaciji s visokim čarapama, naime, dio su jasnog klasnog razdvajanja djece plemića od „običnog puka“.

Iako se tog pravila pridržavao princ William njegov prvorođeni sin nije njegov veliki pristaša.

Princ George prvi put je u javnosti viđen u hlačama dugih nogavica još u svibnju 2018. godine tijekom svadbene svečanosti Meghan Markle i princa Harryja kad je imao svega četiri godine. Tada je nosio odijelo koje su za ovu svečanu priliku napravili vrsni krojači Dege & Skinner.

Otada je nekoliko puta prekršio pravilo odijevanja, uključujući i na službenom obiteljskom portretu kraljice Elizabete II. i njezinih direktnih nasljednika koje je Buckinghamska palača objavila kako bi obilježila početak 2020. godine.

Na fotografiji šestogodišnji kraljević nosi bijelu košulju s plavim obrubom britanske dizajnerice Rachel Riley koja je postala već njegovi zaštitni znak u kombinaciji s kariranim hlačama brenda Trotters, koje se prodaju po cijeni od 50 britanskih funti, odnosno oko 437 kuna.

Iako je britanska kraljica Elizabeta II. pristašica slijeđenja kraljevskih pravila odijevanja, zadovoljni osmijeh na obiteljskom portretu ukazuje da nema ništa protiv modnog odstupanja svojeg praunuka.

Ovo je rijetka, ali ne i prva fotografija princa Georgea s ocem, djedom i prabakom na jednom mjestu. Prvi takav obiteljski portret snimljen je 2016. godine kada je slatki kraljević imao tek dvije godine, a kada je nosio bijelu košuljicu i kratke plave hlače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju