Iako u svijetu rastura po top-listama već nekoliko godina, u Hrvatskoj je tek nedavno objavljen prvi dio serijala "The Royals" autorskog dua pod zajedničkim imenom Erin Watt. Ideja autorice bila je pružiti čitateljima uzbudljivu i modernu priču u kojoj se svijet siromaštva sudara sa svijetom izobilja i velikog bogatstva. Kad kažemo sudara, mislimo – frontalno sudara.

Cijeli se serijal, pa tako i njegov prvi dio "Princeza od papira", svrstava u žanr young adulta jer su glavni likovi stariji tinejdžeri.

Odmah ćemo napomenuti da se ne biste iznenadili: protagonisti jesu mladi, ali nikako nisu i nevini. Ovdje je riječ o političkim i seksualnim manipulacijama unutar srednjoškolskog miljea, ali manevriranje likova može se usporediti s lukavošću najgorih negativaca iz "Igre prijestolja". Knjiga ipak nije ni približno toliko brutalna, ali budite spremni na ubrzano lupanje srca u grudima.

Ovo je priča o Elli Harper, mladoj i siromašnoj djevojci koju život nije mazio. Oca nikada nije upoznala, a majka se, kako bi ih prehranila, bavila svime i svačime, uključujući striptiz. Ella i majka cijeli su život bile usko povezane, putujući s jedne lokacije na drugu, ovisno o tome gdje se nalazio novi majčin ljubavnik. U svome je životu Ella tako upoznala brojne tipove od kojih je dobivala nemoralne ponude. No već na početku romana doznajemo da joj je majka preminula te Ella ostaje sama i svoj jedini gospodar. Ali to će se ubrzo promijeniti ulaskom bogatog neznanca u njezin život.

Ella je, dakle, jedna strana priče. S druge strane imamo obitelj Royal u kojoj su samo muškarci jer je i gospođa Royal preminula. Callum Royal, glava obitelji, bio je veliki prijatelj s Ellinim ocem te se obvezao da će se pobrinuti za nju kada i ako dođe vrijeme za to. Vrijeme je došlo i Callum odjednom postaje Ellin skrbnik. Nikako naviknuta na tako nešto, ona se buni, bježi i koprca. No znamo, kad je dobra mreža bačena, da ribica nema šanse za bijeg.

Želite li se opustiti i pročistiti od problema svakodnevice, preporučujemo vam ovu knjigu uz koju vrijeme prolazi brzo kao u zagrljaju ljubavnika.Nevoljko se prepuštajući Callumu (i odvjetničkim papirima koji mu uistinu daju puno pravo za skrbništvo), Ella okreće novu stranicu u svojem životu. Budući da postaje članica vrlo bogate obitelji, to bi moglo biti odlično. I tome se ona nada, ne vjerujući da bi se nešto tako pozitivno moglo dogoditi upravo njoj. I tu je pomalo u pravu, strah će se pokazati opravdanim.

Ulazeći u palaču Royalovih (golema kuća s velikim vrtom, bazenom i ostalim pripadajućim statusnim simbolima, izgrađena od vrhunskih materijala, svakako nije samo vila), naša junakinja upoznaje petoricu Royalovih sinova. Osim privilegiranog statusa, njih krasi i nevjerojatna ljepota. Dečki su pravi Apoloni. Tako je barem izvana jer iznutra su slomljena bića koja se Elle žele riješiti što prije i za nju na što bolniji način.

Cijelu priču pratimo preko glasa Elle koja je naša naratorica. Ona je čvrsta i odlučna djevojka koja je navikla na bespoštednu borbu te smatra da nekakvi zgodni razmaženci ne mogu predstavljati veliki problem. Tako bi i bilo – Ella se vješto snalazi u društvu bogataša zahvaljujući svojoj inteligenciji i hrabrosti – da se ne zaljubi u najopakijeg mladog Royala, predivnog Reeda. I tu počinju pravi problemi.

"Princeza od papira" roman je koji se čita u dahu jer autorica svako poglavlje završava naznakom novog razvoja događaja od kojeg ćete se početi tresti. Iako je u osnovi ovo ljubavna priča, većina stvari koja se događa odnosi se na izgradnju Ellina karaktera i njezinu sposobnost izlaženja na kraj s nemogućim ljudima. Osim što je pun zabavnih spletki, u romanu je i dosta scena seksa, od kojih su neke vrlo zabavne.

U svakom slučaju, želite li se opustiti i pročistiti od problema svakodnevice, preporučujemo vam ovu knjigu uz koju vrijeme prolazi brzo kao u zagrljaju ljubavnika.

Izdavač je najavio ubrzano objavljivanje nastavaka pa ćemo u drugom dijelu serijala moći uživati već u rujnu. (Stilus, 99,00 kn) Princeza od papira Princeza od papira ne silazi s top-ljestvica hvaljenih knjiga već nekoliko godina (Foto: Sonja Kovač)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju