Bolovi u mišićima često su neugodna posljedica sportskih aktivnosti do koje dolazi kad je želja za kretanjem prevelika pa tijelo reagira bolovima ili obrnuto, zbog nedostatka aktivnosti i previše sjedenja, tako da ih malo tko može izbjeći. No možemo si pomoći i sami čim osjetimo bol.

 Kako izliječiti bol u mišićima?

Galerija PR +0 PR Najčešća mjesta bolova u mišićima su vrat, rameni obruč, donji dio leđa odnosno područje križa, noge i ruke, ali se bol može pojaviti i na drugim mjestima. Važno je djelovati i čim nastupi bol, ukloniti faktor koji uzrokuje bol. Na mjesto boli možemo djelovati hlađenjem bolnih dijelova, odmarati se, izvoditi odgovarajuće vježbe i nanositi kreme protiv bolova.

Samoliječenje je primjereno kod akutne boli, pri čemu moramo eliminirati mogućnost teže ozljede i bolove zbog lijekova ili težih bolesti. Kod težih bolova treba posjetiti liječnika kako bi utvrdio ispravnu dijagnozu i savjetovao nas o daljnjim aktivnostima.

Bol treba liječiti

Za zdrave mišiće možemo i sami učiniti puno. Važno je redovito kretanje, poštivanje vlastitih mogućnosti tijekom bavljenja sportskim aktivnostima i pažnja tijekom podizanja tereta. Bol zna često nestati nakon uklanjanja uzročnika, tako da nije potreban liječnički pregled ili poseban tretman. Usprkos tome bol može imati i druge uzroke. Ako ne djelujemo odmah čim nastane bol, ona može prijeći u kronični oblik, pa liječenje može trajati dugo.Također možemo pribjeći prirodnim metodama koje će nam pomoći da ublažimo bol. No djeluju li zaista sve ili je to samo mit?

Mit ili istina?

Postoji mit o tome kako ukloniti bol šibanje KOPRIVAMA po bolnom području. Neki smatraju da im to pomaže da umanje bol i ukočenost. Naravno, ovdje treba naglasiti da se radi o mitovima i načinima otklanjanja boli u mišićima koje su nekad upotrebljavali naši djedovi i bake.    

 

Rosacta® – prirodan lijek za olakšavanje boli dostupan bez recepta 

Na tržištu postoji mnogo različitih proizvoda koji obećavaju ublažavanje boli u mišićima. Pri tome treba dobro obratiti pozornost jer se proizvodi međusobno razlikuju. Lijek Rosacta®  s eteričnim uljem ružmarina namijenjen je za ublažavanje blage boli u mišićima i blagih poremećaja perifernog krvotoka kod odraslih osoba. Namijenjen je za ublažavanje bolova u mišićima, kao što su bol zbog prekomjerne tjelesne aktivnosti ( upala mišića, umorni mišići), sportske ozljede (uganuća, istezanja, otekline, iščašenja), ukočenost vrata i ramenog obruča zbog stresa, bolovi u leđima zbog nepravilnog položaja tijekom rada te bolne i umorne noge. Proizvod je dostupan u ljekarnama. 

PR PR    

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Rosacta® je tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu dugotrajne upotrebe. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju