Hip-hop, vogue, heels, locking – sve su to moderni plesovi koje ćete poželjeti isprobati zaplesati, i to čak na ulici, gdje su i nastali.

Galerija B Residence BE YOU Dance Weekend - 7 B Residence BE YOU Dance Weekend - 2 B Residence BE YOU Dance Weekend - 4 +37 B Residence BE YOU Dance Weekend - radionica s Marijem Jukićem

Kao i prošlog proljeća, već nas je obuzela plesna groznica gledajući razne plesne stilove, od standardnih do latino plesova, koji se iz vikenda u vikend izmjenjuju na plesnom podiju studija Nove TV.

Uživanje u plesu i radosti koje nosi potaknuli su nas da istražimo i ostale plesne stilove koje zasad ne možemo gledati u showu Ples sa zvijezdama – moderne plesove koji su, mogli bismo reći, nastali na ulici u plesnim ''borbama'' i druženju.

Video: Motion media company/ snimatelji: Tina Kadoić i Matija Smolec
 

U tim trenucima gradilo se samopouzdanje u pokretu koji zbližava ljude i otvara nas prema svijetu. Zajednički trenuci u plesu čine ljude bogatijima pa makar bili tamo kao promatrači kojima je noga tu i tamo poletila u plesni pokret. 

Mnogi od nas koreografije koje kombiniraju razne moderne stilove gledaju samo u videospotovima, a proteklog vikenda imali smo ih priliku vidjeti i uživo na plesnim radionicama u organizaciji Plesnog kluba B Residence iz Zagreba.

B Residence BE YOU Dance Weekend - na radionici Lore Marije Kolar B Residence BE YOU Dance Weekend - na radionici Lore Marije Kolar (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Street dance zanimljiv je zbog toga što donosi bezbroj mogućnosti u pokretu kojima svaki plesač isti ples različito interpretira i unutar njega teži svom jedinstvenom stilu. Tako se u jednoj koreografiji mogu pojaviti razni elementi najpopularnijih uličnih plesova, poput hip-hopa, lockinga, poppinga, housea i breakdancea te drugih, koje ćemo spomenuti malo kasnije.

Radionice B Residence Be You Dance Weekend održavale su se svaki vikend u ožujku, a s njima nastavljaju i u svibnju te će opet okupiti plesače i koreografe iz cijele Hrvatske i šire.

B Residence BE YOU Dance Weekend - radionica s Marijem Jukićem B Residence BE YOU Dance Weekend - radionica s Marijem Jukićem (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Na spomenutim radionicama plesači svih uzrasta, plesnih stilova i predznanja imaju priliku učiti ili usavršavati različite plesne stilove kao što su hip-hop, vogue, heels, jazz, latin, kao i koreografije koje su fuzija više plesnih stilova, a sve to u opuštenom i poticajnom okruženju u kojem je svakome dopušteno da bude svoj i razvija se u najbolju verziju sebe.

Posljednji vikend u ožujku bio je rezerviran za urbane plesne stilove, gdje su polaznici plesali i uživali u slobodnom pokretu uz Borotalco Original, koji sprječava, upija i neutralizira molekule koje čine znoj.

B Residence BE YOU Dance Weekend x Borotalco B Residence BE YOU Dance Weekend x Borotalco (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Uz jedinstven i bezvremenski miris dezodoransa Borotalco Original i njegovu trostruku zaštitu svi su mogli opušteno uživati u plesu i zagrliti život, kao i kolegu plesača pored sebe nakon uspješno odrađene koreografije.

U subotu su polaznici mogli plesati s Mss Jelchi, koreografkinjom, plesačicom i osnivačicom natjecanja Femme Station. Na radionici su kreirali kompletnu koreografiju, od samog postavljanja ideje i koncepta do finalizacije. Radionica je bila interaktivna, a plesači su uz naučenu koreografiju imali priliku u freestyleu izraziti sebe i svoj stil plesa.

B Residence BE YOU Dance Weekend s Mss Jelchi B Residence BE YOU Dance Weekend s Mss Jelchi (Foto: Nova Studio)

Nedjelja je bila rezervirana za čak dvije radionice. Na prvoj se plesalo s Marijem Jukićem, koreografom popularnih plesnih showova i plesačem u Kazalištu Komedija. Polaznici su učili komercijalnu koreografiju koja je bazirana na street stilovima na pjesmu Janet Jackson All Nite (Don't Stop) od koje je spot i lokacijski inspiriran također uličnim plesom. Na samom kraju radionice plesači su imali priliku usavršavati svoje vještine i snimati plesni video.

B Residence BE YOU Dance Weekend - radionica s Marijem Jukićem B Residence BE YOU Dance Weekend - radionica s Marijem Jukićem (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

B Residence BE YOU Weekend u ožujku zatvorio se radionicom genijalne Lore Marije Kolar, pobjednice brojnih hip-hop natjecanja. Radionici su prisustvovali najbolji hip-hop plesači, kao i fenomenalni plesači drugih stilova. Čak 40 plesača izvodilo je hip-hop koreografiju na novi mash-up mix DJ Lune.

B Residence BE YOU Dance Weekend - 14 B Residence BE YOU Dance Weekend - 14 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Na kraju smo imali priliku uživati u nastupima i različitim interpretacijama naučene koreografije koju su, izdvojeni u manje skupine, izvodili spomenuti vrhunski plesači i sama Lora.

U našoj galeriji fotografija i videu pogledajte kako nam je bilo na posljednjim radionicama B Residence Be You Dance Weekend u ožujku i probajte ne zaplesati.

B Residence BE YOU Dance Weekend - 4 B Residence BE YOU Dance Weekend - 4 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Borotalco po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju