Mnoge žene zbog neznanja ili srama ginekologu zataje probleme s menstruacijom, ali ova tri problema obvezno im morate povjeriti.


1. Obilna menstruacija


Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja ono je na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tijekom krvarenja morate često mijenjati uložak, tj. on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili pak trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati.

Ginekolozi savjetuju da im se obavezno obratite ako krvarite dulje od 7 dana

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite dulje od 7 dana ili pak kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.
Higijenski ulošci i tamponi Dokazano: Menstruacija otkriva koliko biste dugo mogli živjeti
Menstruacija Velika zabluda o menstruaciji "zavarala" je čak 95 posto žena
3. Ugrušci

Tijekom menstruacije dolazi do ljuštenja sluznice maternice i zbog toga se može dogoditi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana mjesečnice, onda se obvezno javite ginekologu.
 

SAVJET PLUS: Provjerite razloge zbog kojih nam menstruacija kasni i informirajte s o navikama koje mogu poremetiti ciklus.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju