Modno proljeće u mnogima izaziva bujicu pozitivnih emocija. Nakon hladne zime napokon skidamo debele slojeve sa sebe i spremni smo kombinirati sve te divne haljine, sakoe, balonere, bluze i ostale komade iz svojih ormara.

Galerija Nensi Dojaka, proljeće/ljeto 2023. Nensi Dojaka, proljeće/ljeto 2023. Gabriela Hearst, proljeće/ljeto 2023. +13 Gabriela Hearst, proljeće/ljeto 2023.

Svako proljeće sa sobom vrati neke svima omiljene i dobro znane klasike, ali i donese neke nove trendove. Jedan od trendova koji će obilježiti proljeće pred nama je metalik odjeća (i obuća i modni dodaci).

Metalik komadi toliko su dobri da modni stručnjaci odgovorno tvrde da će se u njih zaljubiti čak i najveće obožavateljice neutralnih nijansi.

Brandon Maxwell, Gabriela Hearst i Nensi Dojaka samo su neki od dizajnera koji su metalik nijanse uključili u svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godine.

Nensi Dojaka, proljeće/ljeto 2023. Nensi Dojaka, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

Brandon Maxwell, proljeće/ljeto 2023. Brandon Maxwell, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

I nisu popularne samo tradicionalne zlatne i srebrne nijanse. Nose se metalik komadi u svim drugim bojama, od ružičaste preko plave pa sve do zelene.

Jedan od spomenutih dizajnera, Maxwell, na proljetnu modnu pistu poslao je modele u metalik suknjama i haljinama u boji lavande i ružičastim nijansama i potvrdio da metalik komadi nisu samo opcija za zimu.

Modeli hlača koje modne urednice nose umjesto traperica u proljetnim mjesecima Zadarsko street style izdanje Hlače ravnih nogavica Hlače cigareta kroja +5 Lanene hlače širokih nogavica

Za metalik proljeće spremne su i trgovine i webshopovi, a mi smo zavirili u njihovu ponudu i u galeriji izdvojili metalik hlače, haljine, košulje, cipele, torbe koji bi mogli postati dio vaše proljetne garderobe i vaše kombinacije podignuti na jednu višu razinu.

Zara hlače, 39,95 eura Zara hlače, 39,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju