Odjevni komad koji je konstantan u većini ženskih garderoba definitivno su traperice. Lako ih je kombinirati, nosive su u gotovo svim prigodama i uvijek izgledaju dobro.

Galerija Zadarsko street style izdanje Hlače ravnih nogavica Hlače cigareta kroja +5 Lanene hlače širokih nogavica

No, ako ste došli u fazu zasićenosti trapericama, možda je vrijeme da isprobate i druge modele hlača, posebno u toplijem dijelu godine, kada su laganiji materijali bolja opcija od trapera.

Modne urednice na stranici WhoWhatWear izdvojile su osam modela hlača koje će se u nadolazećem razdoblju nositi umjesto traperica. Na popisu su odjevni komadi za razne ukuse, od hlača cigareta-kroja do hlača širokih nogavica, u kojima ćete poželjeti provesti topliji dio godine.

Tajice s prorezom na dnu

Tajice s prorezom komad su koji je ozbiljniji od običnih tajica, ali još uvijek puno udobniji od traperica. Mogu se kombinirati s cipelama na petu ili možete zadržati ležernost pomoću mokasinki ili tenisica. Za posao ih možete upariti s predimenzioniranim košuljama i omiljenim sakoima.

Zadarsko street style izdanje Zadarsko street style izdanje (Foto: Zvonko Pavic/Cropix)

Hlače ravnih nogavica

Ovdje pričamo o klasičnim hlačama ravnih nogavica, koje nikad ne izlaze iz mode, a istovremeno ne dobivaju dovoljno pozornosti jer izgledaju uistinu sjajno. Radi se o svestranom modelu hlača čiju kupnju nikad nećete požaliti.

Hlače ravnih nogavica Hlače ravnih nogavica (Foto: Shutterstock)

Hlače cigareta-kroja

Za ljubiteljice ravnih hlača tu su i skinny modeli cigareta-kroja koji sežu do gležnjeva, tako da zahvaljujući njima maksimalno do izražaja dolaze omiljeni modeli proljetnih cipela.

Hlače cigareta kroja Hlače cigareta kroja (Foto: Shutterstock)

Lanene hlače širokih nogavica

Početak proljeća znači i povratak lanenih komada. Iako su lanene košulje vjerojatno prvi komad na koji pomislimo kada pomislimo na lan, jednako dobre su i lanene hlače. One su lagane, prozračne i stvorene za visoke temperature. U njima se ne trebate bojati pregrijavanja na putu do posla.

Lanene hlače širokih nogavica Lanene hlače širokih nogavica (Foto: Shutterstock)

Kožnate hlače

Početak proljeća, dok temperature još uvijek nisu previsoke, je kao stvoren za kožnate modele hlača. Njihov plus je činjenica da odlično funkcioniraju kao dio dnevnih i večernjih kombinacija.

Kožnate hlače Kožnate hlače (Foto: Shutterstock)

Ultraduge hlače

Ove hlače omiljene su slavnim damama i modnim urednicima. Pomažu svima da izgledaju barem malo više, a savršen par su im dobre štikle. Njihova mana je činjenica da "skupljaju prašinu s poda", ali ako vam to nije problem, dobit ćete hlače stvorene za skupljanje komplimenata.

Hlače s uzorkom

Proljeće je kao stvoreno za razne uzorke, a hlače su jedan od komada koji izgledaju sjajno u kombinaciji sa zanimljivim printovima.

Cvjetni motivi, prugice, točkice… Svi oni uzorci koje ste navikli viđati na haljinama jednako dobro izgledaju i na hlačama. Dovoljni su vam obična bijela majica i sandale za izdanje bez greške.

Hlače s uzorkom Hlače s uzorkom (Foto: Shutterstock)

Cargo hlače

O popularnosti cargo hlača pisali smo u više navrata. Ove hlače s velikim džepovima na vanjskom dijelu bedara nastavljaju biti u trendu.

Već od 15 eura: 15 modela hlača koje ćemo ovo proljeće viđati na svakom koraku Cargo hlače već su neko vrijeme jako popularne Pull&Bear, 25,99 eura Stradivarius, 29,99 eura +12 H&M, 29,99 eura

Ovo proljeće nosit će se lagani, prozračni modeli cargo hlača, koji se mogu upariti s gotovo svim komadima iz garderobe.

Cargo hlače Cargo hlače (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju