Učitelji odgajaju našu djecu. Oni su ti koji su odlučili svoj život posvetiti školi i učenicima, ne samo dok traje nastava nego i kada školsko zvono označi kraj dana.

Galerija Transparent na prosvjedu prosvjetnih radnika Transparent na prosvjedu prosvjetnih radnika Transparent na prosvjedu prosvjetnih radnika +0 Transparent na prosvjedu prosvjetnih radnika

Isti ti učitelji koji s našom djecom provode jako puno vremena i uče ih puno više od onoga što piše u knjigama, danima se bore za svoja prava i traže našu podršku.

Njihov štrajk za 6,11 posto veće koeficijente pretvorio se s vremenom u pokret za bolje obrazovanje i njegov status, a danas se više od 20 tisuća prosvjednih radnika i onih koji ih podržavaju okupilo na glavnom zagrebačkom trgu kako bi pokazali svoju odlučnost.

Slika nije dostupna Učitelji zaslužuju našu zahvalu, stisak ruke i vraćanje nekadašnjeg ugleda

Nedostaju mi moji učenici, ali ovo je za njihovu budućnost, bila je samo jedna od mnogobrojnih poruka na Trgu bana Jelačića.

Na jednom od transparenata pojavili su se i Oni, popularni likovi iza kojih stoji umjetnica Tisja Kljaković Braić. U rukama su držali transparent s porukom "Živija veći koeficijent".

"HRVATSKA MOŽE BOLJE"

Više od već spomenutih 20 tisuća ljudi na Trgu bana Jelačića okupilo se pod geslom "Hrvatska može bolje" sa zahtjevom da se zaposlenima u obrazovanju povećaju koeficijenti složenosti poslova za 6,11 posto.

Prosvjednici su se uz trube i zviždalje naoružali i brojnim trasparentima. "Obazovanjem mijenjamo svijet", "Ovo se ne bi događalo ni u Hogwartsu", "Sekirate mi baku", "Obrazovanje je najmoćnije oružje kojim možete promijeniti svijet", "Učitelji su jedini infuenceri"... samo su neke od poruka koje su se mogle vidjeti na prosvjedu.

Prve učiteljice i učitelji su od presudne važnosti za kasniji razvoj djeteta Prva učiteljica: "Prvašići su posebna priča. Predivna malena bića s klimavim zubićima i ogromnim očima"

Štrajk prosvjednih radnika i radnica traje već 31 dan. Počeo je po cirkularnom modelu, a od prošlog tjedna krenuli su u opći štrajk s ciljem da riješe problem zaostajanja njihovih plaća u odnosu na druge javne službe.

Osim u Zagrebu, prosvjedovalo se i u drugim gradovima, a da stoje uz svoje učitelje pokazali su i njihovi učenici.

Učiteljice su zakon, kratka je i jasna poruka s osječkog prosvjeda.

Na zagrebačkom prosvjedu veliki pljesak dobile su i tete spremačice i domari. Podržali su se i kuharice, pomoćnici u nastavi, tajnice, stručni suradnici. Poseban pljesak dobili su učitelji i nastavnici.

Hrvatska vas treba, poručila im je glavna tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju