Naslovnica knjige 'Alkalna prehrana' autora dr. Stephana Domeniga
Naslovnica knjige 'Alkalna prehrana' autora dr. Stephana Domeniga (Foto: Školska knjiga)
Zdravlje & prehrana

Protiv anemije: Brzinska juha od špinata koja će tijelo napuniti željezom

15-11-2019 Piše K.B.
komentari

Anemija zbog manjka željeza vrlo je česta, osobito u žena reproduktivne dobi. Kako biste organizam opskrbili željezom, predlažemo vam recept za brzinsku juhu od špinata i muškatnog oraščića.

Juha ne mora biti obična juha – bit će zanimljivija dodate li joj prije posluživanja svježe začinsko bilje ili lanene sjemenke, orahovo, bučino ili maslinovo ulje. Kako bi bila kremastija i probavljivija, juhu izradite u blenderu.

Juhe su dobre i zato što ćete na malo drukčiji način uvrstiti u prehranu važno povrće. Možete ih kuhati večer prije i nositi na posao ili podgrijavati po povratku kući.

Želite li skuhati juhu koja je ekspresno gotova i puna željeza, isprobajte recept iz knjige "Alkalna prehrana" autora dr. Stephana Domeniga, koju izdaje Školska knjiga. Juhi od špinata i muškatnog oraščića možete dodati novu dimenziju dodate li začinsko bilje poput peršina, korijandra ili kopra. Mogli biste si dopustiti i komadić maslaca ili malo vrhnja, a da ne poremetite alkalnost juhe.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Krem juha od batata i mrkve Fina i zasitna! Recept za kremastu juhu koja tjera masnoće i toksine iz tijela

Krem juha od krumpira Ručak za peticu: Brza krem juha od krumpira stvorena za hladne dane

Sastojci za juhu od špinata i muškatnog oraščića:

- 950 ml vode ili organskog povrtnog temeljca
- 450 g svježeg organski uzgojenog špinata, opranog
- kuhinjska ili morska sol
- muškatni oraščić

Priprema:

U većem loncu zakuhajte vodu ili povrtni temeljac. Dodajte špinat. Kuhajte najviše minutu. Miksajte juhu u blenderu dok ne postane glatka. Posolite kuhinjskom ili morskom solju i naribajte malo muškatnog oraščića.

Naslovnica knjige \'Alkalna prehrana\' autora dr. Stephana Domeniga Naslovnica knjige 'Alkalna prehrana' autora dr. Stephana Domeniga (Foto: Školska knjiga)

Pročitaj još
Pročitaj još