Kuhinja je prostorija u domu koja najfinije miriši kada se u pećnici peče fino pečenje ili se širi miris svježe pečenih kolača. No miris koji se nakon pečenja zadrži i idući dan više i nije tako ugodan. No zbog toga se više ne morate brinuti jer pronašli smo 3 prirodna rješenja za kuhinju mirišljavu poput cvjetića.

 

1. U kuhinji se zadržao miris od sinoćnje večere
U posudu s vrelom vodom stavite malo narančine kore i cimeta te pustite da vrije nekoliko minuta. Ugasite vatru te ostavite posudu na štednjaku cijeli dan kako bi se ugodan slatkasti miris proširio kuhinjom i zamijenio neugodan miris.

Ako vam kuhinja miriši po dimu od cigareta u posudu nalijte ocat i pustite ga da odstoji kako bi upio miris

2. Hladnjak ima neugodan miris
Prvo pronjuškajte po hladnjaku kako biste pokušali naći krivca koji širi neugodan miris. Ako se miris uvukao u frižider i ne prolazi unatoč tome što ste izvadili namirnicu koja ga je širila, ispite na tanjur sodu bikarbonu te ga ostavite u hladnjaku jedan dan. Za jače mirise napunite tanjur svježim zrnima kave i ostavite u hladnjaku nekoliko dana. Protiv kiselkastog mirisa najbolje djeluje drveni ugljen. Stavite par komada ugljena na tanjur i ostavite u hladnjaku nekoliko dana da upije miris.

3. Kuhinja miriši po dimu od cigareta
U plitku posudu nalijte ocat i pustite ga da odstoji kako bi upio miris dima od cigareta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju