Preslatki mačak Spock vjerni je sustanar naše poznate voditeljice Mije Kovačić. Kako bi poboljšala kvalitetu života te male čupave šapice, Mia ga je nedavno podvrgnula sterilizaciji. Na svojem Instagramu odlučila je pratiteljima pokazati kako se Spock oporavlja od zahvata, ali i podijeliti savjet na što treba paziti prilikom oporavka ljubimca od sterilizacije.

Galerija Mia Kovačić i Spock Mia Kovačić i Spock Mia Kovačić i Spock +9 Mia Kovačić i Spock  

''Danas sam se uputila u specijalističku veterinarsku ordinaciju Marković kako bi veterinar pregledao Spocka te kako bih se uvjerila da je s njime sve u redu nakon odrađene sterilizacije, ali i da mi da neke smjernice i preporuke za dalje'', rekla je Mia.

Mia Kovačić i Spock Mia Kovačić i Spock Foto: Purina,

Iako su vlasnici često u strahu da će sterilizacijom naškoditi svojoj maloj srećici, treba znati da sterilizirane mačke žive mnogo dulje od mačaka koje nisu prošle taj postupak. Osim toga, sterilizacijom se sprječavaju neželjena legla, kao i brojne bolesti, poput raka dojke i testisa, koje mogu biti kobne za našeg omiljenog kućnog ljubimca. Toga je Mia itekako svjesna, pa je ovime svojem Spocku osigurala mirniji i kvalitetniji život.


''Spock je steriliziran jer sam htjela smanjiti rizik od specifičnih bolesti te problem sa socijalizacijom'', rekla je Mia.

Mia Kovačić i Spock Mia Kovačić i Spock Foto: Purina,

Kako Mije često nema kod kuće zbog gustog rasporeda, Spock živi na relaciji Mijin stan – stan njezinih roditelja. Zato je njegovo navikavanje na ljudski dodir, miris, zvuk i sve drugo što ide uz socijalizaciju s drugim ljudima za njega igralo veliku ulogu. Sterilizacija je pridonijela tome da je postao privrženiji i nježniji prema svojima ''baki i djedu'', kako ih Mia u šali naziva.


''S obzirom na to da je prošlo dovoljno vremena od sterilizacije i Spock se potpuno oporavio, veterinar mi je preporučio Purina PRO PLAN® STERILISED hranu za održavanje težine jer su sterilizirane mačke izložene povećanom riziku od debljanja, pa to pod svaku cijenu želim izbjeći'', rekla je Mia.

Mia Kovačić i Spock Mia Kovačić i Spock Foto: Purina,

Iako sterilizacija ima brojne koristi za mačke, njome smanjujemo njihov prirodni nagon za parenjem, pa postaju manje aktivne. To posljedično dovodi do njihova debljanja, posebice ako se hrane hranom koja je puna nutritivno siromašnih sastojaka. Zato je Purina osmislila nutritivno bogatu hranu za sterilizirane mačke PRO PLAN® STERILISED, koja im pomaže u izgradnji imuniteta i održavanju tjelesne težine. Osim za tek sterilizirane mačiće, imaju i hranu PRO PLAN® STERILISED za odrasle mačke od 1 godine starosti, ali i onu namijenjenu za mačke starije od 7 godina. Upravo tu za mačke od godinu dana starosti koristi i Spock.

 

''Sada mogu biti bez brige kada znam da je sa Spockom sve u redu i da može nastaviti uživati u hrani bez straha od debljanja'', zaključila je Mia.


Kako bi i vaš kućni ljubimac imao mirniji i sretniji život, odlučite se na sterilizaciju i učinite njegov i svoj život ugodnijim. Mia je odavno shvatila što je za Spocka najbolje, pa se nije dvoumila kada je odlučila napraviti taj korak. U njegovu oporavku pratila ga je Purinina PRO PLAN® STERILISED hrana i tako mu omogućila da neometano izraste u pravog, umiljatog mačka.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Purina po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju