Oko 550 osnovnoškolaca iz OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku od ove će školske godine nositi školske uniforme. Bit će to prvi put da su u jednu školu u Hrvatskoj uvedene školske uniforme za sve učenike. Tom odlukom želi se smanjiti diskriminacija među učenicima te ojačati identifikacija učenika sa školom

Osnovna škola Jurja Dalmatinca u Šibeniku prva je škola u Hrvatskoj koja je uvela školske uniforme za sve učenike. Od školske godine 2015./2016. oko 550 osnovnoškolaca iz matične i područnih škola Jurja Dalmatinca bit će odjeveni u polo majice s našivenim grbom škole.

Reakcije roditelja generalno su pozitivne, a škola se nada da će ovaj korak doprinijeti smanjenju socijalnih razlika među djecom

U školi se nadaju da će tako smanjiti diskriminaciju te ojačati zajedništvo i identifikaciju učenika sa školom.

'Odlučili smo da će u prvoj fazi realizacije ideje djeca biti obučena u polo majice iste boje koju još moramo odabrati. Vodili smo računa o financijskim situacijama u pojedinim obiteljima, tako da će roditelji za dvije majice morati izdvojiti oko 90 kuna.

Reakcije roditelja generalno su pozitivne, a svi zajedno smatramo da će i ovaj mali korak doprinijeti većem zajedništvu i boljoj pripadnosti školi, ali i smanjenju socijalnih razlika među djecom', kazao je za portal sibenik.in Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca.

U prvom polugodištu djeca će nositi majice dugih rukava, a tijekom drugog polugodišta majice kratkih rukava. U bližoj budućnosti, nada se Duvnjak, trebalo bi uslijediti i kompletiranje cijele školske uniforme.

Osnovna škola Antuna Mihanovića u Osijeku prije dvije godine uvela je školske uniforme, ali samo za učenike prvih razreda, a u narednim godinama uniforme bi se trebale uvesti u sve razrede, od prvog do osmog.


Ankete

(5669) Jeste li za uvođenje uniforma u škole?

rezultati povratak glasova1852
rezultati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju