Nova školska godina je iza ugla, a upravo je ona razlog za veselje i uzbuđenje brojnih mališana. No prije negoli dijete krene u školu, treba ga za nju pravilno i opremiti. Šoping za školu jednako je uzbudljivo iskustvo za male kao i za velike. Nova odjeća, torba ili pernica razveselit će dijete i olakšati mu ulazak u novo životno razdoblje.

Nova odjeća

Kako bi se suočilo s novom školskom godinom, dijete treba imati određenu dozu samopouzdanja. Postoje brojni načini koji utječu na podizanje samopouzdanja, a jedan od najučinkovitijih jest nova odjeća. Nova majica i hlače, suknja ili haljina bit će nešto što će dijete htjeti pokazati svojim vršnjacima, posebice ako je samo izabralo outfit.

No to ne znači da morate isprazniti novčanik kako biste djetetu omogućili novu odjeću. Odjeća za djecu je jeftinija, a kao idealan omjer cijene i kvalitete tu je Pepco, u čijem se asortimanu nalazi brojna odjeća namijenjena mališanima koji upravo kreću u nove radne pobjede. Šareni uzorci, kvalitetni materijali i moderni krojevi pomoći će vašem djetetu da započne školsku godinu u velikom stilu.

Školska torba

Kada je u pitanju školska torba, za osnovnoškolce nižih razreda izbor bi trebao suziti roditelj. Školsku torbu dijete će nositi na svojim leđima svaki dan, a prevelika težina, nepravilno nošenje torbe i na kraju neadekvatna torba mogu negativno utjecati na zdravlje djeteta. Bol u leđima i nepravilno držanje često se dovode u vezu s teškim školskim torbama i njihovim nepravilnim nošenjem.

Kako biste bili sigurni da je torba dobra za vaše dijete, probajte pronaći onu koja ima šire, mekane naramenice i ojačanja na leđnoj i donjoj strani torbe. Tako će stabilnost tereta biti bolja, a opterećenje na leđima manje. U nabavku školske torbe svakako je dobro poći s djetetom jer veličina torbe treba odgovarati djetetovoj visini i građi tijela. Iako će dijete možda tražiti neku drugu torbu s omiljenim likom iz crtića, probajte pronaći kompromis kako biste i vi i dijete bili zadovoljni odabirom.

Školski pribor

Svi znamo da je školski pribor nešto bez čega dijete ne može ispunjavati svoje školske obveze. Nove bilježnice, olovke, kemijske i bojice samo su neke od stvari kojima će dijete 7. rujna napuniti svoju torbu. Kupovinu pribora pretvorite u zabavnu zajedničku aktivnost u kojoj će dijete izabrati sve što mu treba, osjećati se važno i korisno i pri tome više paziti na stvari koje ste mu kupili.

Odgovarajuća obuća

U brojnim školama u nižim razredima nose se šlapice tijekom boravka u školi. Iako većina djece nema problema sa stopalima te roditelji ne obraćaju previše pažnje na odabir obuće u školi, treba uzeti u obzir da je riječ o djetetu u razvoju. Budući da njegova noga raste do 12. godine života, bitno je odabrati prikladnu obuću u kojoj će ono provesti dan. Odlučite se za anatomske šlapice napravljene od prirodnih materijala koje će djetetu pružiti potporu i udobnost. Dijete provodi mnogo vremena upravo u šlapama, zato je bitno da mu odaberemo one koje će savršeno pristajati njegovu stopalu.

Kutija za užinu

Iako većina škola ima opciju užine, ima nešto posebno u tome da mu hranu za školu pripremate baš vi. Neovisno o tome je li riječ o sendviču ili malo jačem obroku, hrana koju ste spremili za dijete će biti neka vrsta utjehe. Pepco u svojem asortimanu nudi slatke kutije za užinu na nekoliko razina kako biste u djetetov obrok mogli uključiti što raznovrsnije i kvalitetnije namirnice. Nakon dana ispunjenog susretima s novim učiteljem, novim učenicima i novom učionicom, užina će biti dio doma u novom okruženju koji su ponijeli sa sobom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju