Američki trio Gossip predvođen karizmatičnom Beth Ditto novo je pojačanje impresivnog programa povratničkog izdanja INmusic festivala 16 u lipnju 2024.!

Američki indie rock bend Gossip sastoji se od pjevačice Beth Ditto, gitarista Brace Painea i bubnjarke Hannah Blilie. Studijski album Standing in the Way of Control objavljen 2006. godine probio ih je u glazbenu elitu, a buntovni stav Beth Ditto kao antiheroine suvremenog doba, nevjerojatan glas i zarazni plesni ritam donijeli su Gossipu jednoglasne pohvale kritičara i brojne obožavatelje širom planeta.

Beth Ditto Beth Ditto (Foto: Profimedia)

Uslijedio je album Music for Men (2009.) moćnog i zavodljivog post punk rock zvuka koji im je donio prestižne nagrade i oborio rekorde slušanosti. Brojne intenzivne turneje diljem svijeta i album iz 2012. A Joyful Noise dodatno su potvrdili njihov utjecaj i prepoznatljivi glazbeni stav.

Bend se 2016. godine razišao, ali, na sreću brojnih obožavatelja, Gossip je u studenom 2023. objavio novi single Crazy Again i najavio povratnički album Real Power nakon višegodišnje pauze, i to pod produkcijskom palicom čuvenog Rick Rubina, koji je producirao i hvaljeni Music For Men.

Bend je mnoge razveselio svojim povratkom Bend je mnoge razveselio svojim povratkom (Foto: Profimedia)

Dugoočekivani nastup benda The Gossip zakazan je za lipanj 2024. u sklopu INmusic festivala #16 uz već potvrđene velikane The National, The Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, Viagra Boys, The Gaslight Anthem, Dogstar, Sleaford Mods, Descartes a Kant, Ibibio Sound Machine i Deadletter!

Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su na službenom festivalskom webshopu po cijeni od 99 eura (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po cijeni od 99 eura, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 49 eura(+ troškovi transakcije) dostupne na službenom festivalskom webshopu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju