Prvi panel u sklopu nove etape projekta „21 put prema uspjehu“ biti će „Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra“, a održat će se u četvrtak, 20. siječnja s početkom u 18h u Hilton GardenInn Hotelu u Radničkoj 21, sa live-streamom na Entrio platformi.

Panelistice prvog panela bit će Ana Petričić Gojanović, Anica Tomić i Nataša Mihaljčišin, a moderatorice panela Manuela Šola i Vedrana Likan.

Ana Petričić Gojanović vlasnica je i direktorica PRiredba Studija, agencije specijalizirane za komunikaciju, produkciju i event menadžment koja stoji iza brojnih kulturnih, umjetničkih i lifestyle projekata i događaja u Hrvatskoj.

Netipična direktorica, skromna, ali ponosna na svoje suradnike, vodi se devizom da je timski rad ključ uspjeha. Nabrojati sve projekte koje je Ana vodila ili u kojima je PRiredba sudjelovala zahtijevalo bi puno vremena i prostora, pa je možda optimalno navesti najzvučnije. U segmentu kulture uz velike domaće i međunarodne projekte poput Sarajevo Film Festivala, Zagreb Design Week-a, Pulskog filmskog festivala te suradnju s brojnim drugim festivalima, galerijama, muzejima i institucijama ističu se i autorski projekti poput Noir Festivala i izložbe slavnih fotografa Petera Lindbergha te Brigitte Lacombe koje je osobno dovela i organizirala u Zagrebu.

Uz navedeno tu su i brojni lifestyle i modni eventi poput Cro A Portera, suradnje s brojnih domaćih modnim dizajnera, glazbenim zvijezdama kao i projekta suradnje velikih dizajnerskih imena s modnom kućom H&M-om, ali i sportski projekti kao PR za hokejaški Klub Medveščak i veslački svjetski prvaci, Olimpijci Braća Sinković.

Anica Tomić kazališna redateljica iz Zagreba, glumica, profesorica i docentica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, poput neke je prirodne sile. U njezinoj sitnoj fizičkoj pojavnosti krije se pravi vulkan energije, informacija, empatije, kreativnosti i talenta. Ova bivša performerica i sportašica, što sama voli naglašavati, trenutačno je dominantna ženska osobnost hrvatskog teatra. Rad Anice Tomić uvijek je prisutan kad govorimo o hrvatskom kazalištu. Vratimo li film unatrag, neke od predstava o kojima se ponajviše pričalo tijekom pandemije bez sumnje su "Hotel Zagorje", za koju je 2019. godine Anica primila Nagradu hrvatskog glumišta za režiju, kao i za najbolju predstavu u cjelini, te "Monovid-19", predstava s kojom smo se vratili u kazalište nakon prvog lockdowna, samo su još jedna potvrda da je Anica u zenitu svoje kreativnosti.

Nataša Mihaljčišin samostalna je umjetnica, modna dizajnerica, suosnivačica modnog studija i-gle u okviru kojeg je ostvarila 27 različitih projekata vezanih uz modu i dizajn tekstila kao i nekoliko konceptualnih izložbi (HDD, HDLU − Galerija Karas). Dobitnica je više značajnih nagrada za modni dizajn u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao kostimografkinja surađivala je sa službenim i neovisnim kazalištima. Kurirala je nastup hrvatskih mladih dizajnera na izložbi u okviru Londonskog tjedna mode. Završila je interdisciplinarni studij teorije i kulture mode na TTF-u u Zagrebu. 2017, 2019. i 2020. godine je bila finalistica Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. 2017. je objavila samizdat: ROBA S GREŠKOM. Štrika, hekla, prisluškuje i piše.

O projektu „21 put prema uspjehu“

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele će, uz Vedranu Likan, moderirati Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a održavati će se svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022. koja će se realizirati u partnerstvu sa Poduzetničkim mindsetom. Vrijednost projekta su prepoznali i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset,

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju