Na koncertu posvećenoj 'djeci leptirima' sudjelovala je i Franka Batelić koja se rado odazvala sudjelovanju u ovom humanitarnom projektu. Tom je prilikom za nastup odabrala sportsku kombinaciju začinjenu trendi štiklama

Na humanitarnom koncertu 'Djeca leptiri trebaju krila' poznati hrvatski izvođači poput Tonyja Cetinskog, Luke Nižetića i Massima svojim su sudjelovanjem željeli pripomoći skupljanju sredstava za udrugu oboljelih od bulozne epidermolize - 'Debra'.

Mlada Franka je sa zadovoljstvom pristala sudjelovati u ovakvoj akciji na kojoj se nije pojavila u kakvoj glamuroznoj, već sportskoj kombinaciji.

Uz običan topić iz ormara je izvukla već zaboravljenu kariranu košulju koja se sjajno slagala s maslinasto zelenim hlačama. No, kako look ne bi bio previše dnevni začinila ga je štiklicama s resicama od brušene kože.

Što je bulozna epidermoliza?
Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje.

Svakodnevnica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

Želite li i vi pomoći udruzi 'Debra' ili se informirati o samoj bolesti posjetite njihovu web stranicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju