Ovih dana u hrvatsku metropolu stigla je Tena Štivičić, mlada i uspješna zagrebačka dramaturginja sa stalnom adresom u Londonu. Inače i poznata kolumnistica, govorila je o planovima za budućnost, svom suprugu, škotskom glumcu Douglasu Henshallu, i usporedbi s Carrie Bradshaw iz serije 'Seks i grad'

Mlada hrvatska dramaturginja Tena Štivičić koja živi na relaciji Velika Britanija-Hrvatska, priprema dramu u Londonu te knjigu u Zagrebu. Osim toga, ovo ljeto u sklopu kazališta 'Ulysses' priprema Shakespeareovu 'Oluju'.

Osim u svijetu kazališta Tena se dokazala i u novinarskim vodama. Posljednjih sedam godina mnoge oduševljavaju njezine kolumne koje je i 2007. objavila pod naslovom 'Odbrojavanje'. Ove je godine stigao red na novu knjigu oštroumnih eseja koju je nazvala 'Vrag ne spava'.

'U njoj preispitujem razne besmislice s kojima smo suočeni, životne apsurde i različite uloge koje su nam dodijeljene u životu, odnosima, vezama i prijateljstvu' objasnila je Tena.

Stilom pisanja, sasvim drugačijeg od onog koje možemo naći u ženskim magazinima, Tena često progovara o tome kako žene ne zanimaju samo moda i kokteli, već i neke puno ozbiljnije teme. Možemo li je zato smatrati opozicijom najpoznatije fikcijske kolumnistice Carrie?

'Taj 'Seks i grad' je tako nekako prerastao i Carrie i seriju te postao neka adždaja koja stvarno više ne zna što jede, vjerojatno ništa' odgovorila je Tena.

'Taj film nije ništa drugo nego veliki glazbeno-modni spot i stvarno ne mislim da on na bilo koji način šteti ženama. Ne znam tko to ide gledati 'Seks i grad' da bi tamo dobio neke lekcije o feminizmu ili bilo kojim drugim realnim parametrima' dodala je.

Mlada se dramaturginja tajno vjenčala s škotskim glumcem Douglasom Henshallom u Las Vegasu. Je li njezino vjenčanje utjecalo na njezin stav izražen u jednoj od kolumni u kojoj je napisala da nema ništa protiv veza za jednu noć?

'Napisala sam da bi trebalo provesti planetarnu akciju veze s jednu noć kako bi se žene riješile tog kompleksa. To zaista nema nikakve veze s tim jesam li ja udana ili nisam' zaključila je dramaturginja.

>> VIDEO: 5 razloga zbog kojih trebate pogledati 'Seks i grad 2'

A kako gleda na nevjeru, bi li je u bilo kojim okolnostima oprostila?

'Neki ugovor koji dvoje ljudi sklapa i kako određuju pravila svog odnosa jedno je toliko kompleksno i složeno pitanje. Podložno je tolikim odnosima i fazama da je na to potanje nemoguće odgovoriti s da ili ne' dodala je Tena.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju