Sasvim je jasno kako je uloga Jakova na malim ekranima lansirala glumca Ivana Hercega u zvjezdanu orbitu. No njegov glumački put započeo je ipak na velikom ekranu u filmovima u kojima je najpoželjniji kapetan utjelovio zapažene uloge rokera i ratnog veterana

 

Pojava markatnog glumca na malim ekranima od prvog dana prikazivanja popularne serije 'Larin izbor' nije mogla proći nezamijećeno. Ulogom Jakova, Ivan Herceg postao je najpoželjniji hrvatski glumac, zahvaljujući čijoj pojavi je serija izazvala veliki interes posebice kod nježnijeg spola.

>>Koga to ljubi Ivan Herceg?

Da je odabir ovog glumca za naslovnu ulogu TV serije bio pun pogodak potvrđuje i sam pogled na njegov dotadašnji glumački opus. Iako mnogi glumci svoje karijere započinju malim ulogama Ivanu su dodijeljene naslovne uloge u dva filmska projekta.

>>Ivan Herceg: Tako zgodan na vjenčanju!

Beskompromisni roker imenom Struja, čiji lik je Herceg utjelovio u filmu 'Pjevajte nešto ljubavno' bila je njegova prva glavna uloga kojom je opravdao očekivanja redatelja Gorana Kulenovića koji je tada još mladom glumcu povjerio važan posao.

 

Godinu poslije redatelj Vinko Brešan uvrstio ga je u glavnu postavu crnohumorne drame 'Nije kraj' u kojoj je uvjerljivo odigrao lik hrvatskog ratnog veterana Martina.
Film je nagrađen s četiri Zlatne Arene, a Herceg je ubrzo postao i miljenik TV publike posebice ženske koja je zgodnog glumca svakodnevno znatiželjno iščekivala u svom 'domu'.

A sve gledateljice koje ga do tada nisu imale prilike gledati na velikom platnu dobile su razlog više za odlazak u kino ljetos kada je film 'Larin izbor: Izgubljeni princ' počeo s prikazivanjem.

Sve one koje se ne mogu zasititi markantnog glumca, mogu uživati u njegovoj pojavi i glumi od ponedjeljka do petka od 20 sati na Novoj TV.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju