Predah od posla novinarka Nove TV Martina Podgorski potražila je u najužurbanijem gradu na svijetu. New York ju je dočekao otvorenih ruku, a ona je to dobro iskoristila te uz razgledavanje, uživanje u poznatim cupcakes kolačima i izlascima stigla i u šoping

Kakav dojam je na tebe ostavio New York?
Imala sam sreću već jednom posjetiti New York, tako da je ovo bio moj drugi posjet. Zapravo volim velike metropole tako da se uvijek rado vratim na 'provjereno' mjesto. Drugi razlog je taj što imam i nekoliko prijatelja u New Yorku pa je to onda putu dalo posebnu dimenziju, jer sam znala da neće samo biti turistički, već da će biti i dobre zabave.

Tijekom posjeta zavirila si u ženski raj, odjel najljepših cipela na svijetu u Saks Fift Avenue. Pričaj nam o tome, želimo znati sve!
Jaooo za ljubitelje cipele, pa čak i za one koji to nisu ulazak na odjel cipela u Saksu je uistinu poseban doživljaj. Sam interijer je toliko divan i vrhunski dizajniran da je šetnja odjelom pravi užitak. To je definitivno najljepši odjel cipela na svijetu!

 

>> Martina Podgorski: 'Nakon Beckhama mogu u mirovinu'

Sjajna stvar kod Amerikanaca, pa tako i ovog odjela, je što vas svi prodavači tretiraju kao svog najboljeg prijatelja. Tako će vam bez problema donijeti 20 modela u 10 raznih brojeva i boja da isprobate. Naravno da se i nadaju da će nešto prodati, ali ne odaju taj dojam i ne napadaju vas, poput recimo prodavača u Hrvatskoj. Isto tako vrlo iskreno vam kažu što vam uistinu bolje stoji i koji biste par stvarno trebali uzeti, a koji naprosto nije za vas.

Zanimljivo je što sam tamo upoznala i Hrvata koji na tom odjelu radi već 23 godine! Tamo ga zovu Joe, a inače se zove Zvonko.

Popularni cupcakesi se ne propuštaju. Imaju li kolačići koje obožavaju i Hrvatice tamo poseban okus? 
Moram priznati bez obzira na to koliku su slavu dosegli cupcakesi se ne mogu mjeriti s pravim domaćim kolačima. Oni stvarno sjajno izgledaju i najpopularnija slastičarnica koju je proslavio Seks i Grad uistinu izgleda kao san, ali sami cupcakesi su tek biskvit s finom i prilično slatkom kremom.

>> Dorijan Elezović zaprosio Martinu Podgorski!

No opet domaći kolači se ne mogu mjeriti s osjećajem kad se ujutro spustite do West Villagea, kvarta gdje se nalazi Magnolia Bakery, kupite ta dva užasno privlačna cupcakea u slastičarni koja izgleda kao iz bajke i sjednete u obližnji park, a iza ugla nalazi se ulica gdje u seriji živi Carrie Bradshaw!

Zavirila si u kvart u kojem je Carrie ljubila i plakala za Facom te nas naučila što je visoka moda. Kako je sjediti na njenim stepenicama?
Tako je, upravo iza ugla kod slastičarnice Magnolia Bakery nalazi se Perry Street, vjerojatno jedna od najslavnijih ulica New Yorka. Fascinantan je osjećaj jer čim kročite u tu ulicu znate da ste 'tamo'!

I ne morate tražiti ni točan broj jer odmah vidite koji je njen ulaz i prepoznajete slavne stepenice. Nažalost nisam sjedila na njima jer je to zgrada gdje žive ljudi pa su zbog navale turista morali staviti prepreku. Kao čvrstom pokloniku pokreta Seks i Grad, jasno je da je to mjesto s posebnom magijom na koje ću se uvijek vratiti. Već sam bila u toj ulici, ali nisam odoljela niti ovaj put.

Cijeli taj kvart odiše posebnom atmosferom i baš 'ima dušu', za razliku od nekih drugih dijelova koji su samo goleme zgrade i dućani, ovo je jako slatki kvart u kojem su kućice u nizu, a i dućani koji su tamo savršeno su uklopljeni u cijeli duh West Villagea pa se uopće ne osjeti konzumerizam. Također to je kvart gdje i inače žive brojne zvijezde. Sama Sarah Jessica Parker živi koju ulicu dalje. Nekako sam se potajno nadala da ću je sresti u parku gdje sam jela cupcakese jer tamo često dolazi sa svojom djecom, ali ovaj put nisam bila te sreće, no tko zna..

Put me slučajno odveo i na neka druga mjesta gdje je snimana megapopularna serija. Sushi samba je poznati restoran iz serije, kao i Pastis koji se često spominje, a koji je zapravo francuski restoran u kojem je pravi užitak večerati, kao i Tao koji na sredini restorana ima golemog Budu – predivno!

Sigurni smo da nisi zaboravila na šoping. Otkrij nam što si donijela iz Velika Jabuke!
Uh, zapravo sam shvatila da sam na kraju više stvari donijela drugima nego sebi, ali jasno da se nisam vratila praznog kofera. Otkrila sam neke sjajne dućane i priznajem da sam se vratila s nekoliko para štikli više.

Naravno tu je i neizbježna sitnica iz Victoria Secreta, Abercrombia, čije stvari naprosto obožavam. Nitko na svijetu nema toliko mekane majice i trenirke koje uz to toliko divno mirišu da ih nikad ne želim oprati! Isto tako Armani Exchange je linija koja je namijenjena mladima i po prihvatljivim cijenama se prodaje samo u Americi. Tamo sam upecala jednu vrlo cool malu torbicu. Dakle u principu sve vrlo američko, osim H&M-a koji nisam propustila niti na Petoj Aveniji i koji je naravno veći nego bilo gdje drugdje!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju