'To je moja uloga snova - borbe, sandale, krv, legenda' – izjavio je pokojni Andy Whitfield o svojoj posljednjoj ulozi u životu, ulozi legendarnog ratnika i junaka Spartaka u seriji 'Spartak: Krv i pijesak'

'To je moja uloga snova - borbe, sandale, krv, legenda' –izjavio je pokojni Andy Whitfield, glavni glumac koji je ulogom legendarnog Spartaka u seriji 'Spartak:Krv i pijesak' oduševio svijet, a posebno pripadnice ljepšeg spola.

>> Top 5 najseksi domaćih sportaša

Kako je ovaj Velšanin bio savršen za ulogu Spartaka svjedoči i izvršni producent serije: 'Bilo je još dvoje ili troje ljudi za koje smo mislili da su jako dobri, ali Andy je zaista zablistao u toj ulozi. U njemu sam uvijek mogao prepoznati ljudskost skrivenu iza njegovog pogleda. Mislili smo da je on netko koga će cure obožavati, što se pokazalo točnim'

>> Novi turski zavodnik koji će osvojiti i vaša srca

Andy je rođen 1971.godine u Walesu. Ostavio je iza sebe ženu Vashti i dvoje djece. Diplomirao je kao inženjer te je radio kao građevinski inspektor i model.

U ožujku 2010. Whitfieldu je dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom te je odmah započeo liječenje na Novom Zelandu. Ovo je odgodilo snimanje druge sezone serije. Dok je čekala njegov oporavak, produkcija je proizvela šest epizoda pod nazivom'Spartak: Bogovi Arene', a Whitfield je posudio svoj glas.

U lipnju 2010. glumac se navodno izliječio od raka, ali je rutinskim liječničkim pregledom tri mjeseca nakon otkriveno da se stanje pogoršalo te je bio primoran odustati od uloge. Andy Whitfield je preminuo 11.rujna 2011. godine nakon 18 mjeseci borbe s bolesti, u dobi od 39 godina.

Ovom glumcu posvećena je prva epizoda serije, naime na kraju odjavne špice stavljena je njegova fotografija na kojoj je napisano 'Naš najveći junak'.

Priča o najzloglasnijem buntovniku Republike oživljena je u ovoj seriji punoj eksplicitnih scena. Otrgnut od domovine i voljene žene, Spartak je osuđen na okrutan svijet arene. Kako bi preživio, morat će postati više od običnog muškaraca. Više od gladijatora. Mora postati legendom.

Svi ljubitelji vrhunske produkcije mogu u cijelosti pratiti hit seriju 'Spartak:Krv i pijesak' na platformi OYO.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju